|NAJAVA| „Žene u ljubuškom sportu – pogled u prošlost i sadašnjost“

Poznato je da bavljenje sportom, bilo profesionalno ili rekreativno, donosi brojne dobrobiti po tjelesno i mentalno zdravlje.

Osobito u današnjem vremenu, koje karakterizira sjedilački način života i velike količine stresa, važno je posvijestiti si da se kao zdrava alternativa ovakvom načinu življenja nameće upravo sport i tjelovježba. Ako vam je potreban poticaj da se i vi odvažite na promjene i okrenete zdravijem načinu života, dođite na edukativnu tribinu „Žene u ljubuškom sportu – pogled u prošlost i sadašnjost“ koja će se održati u Kulturnom centru u Ljubuškom, u subotu, 23. ožujka, s početkom u 18 sati.

Tim povodom nazočnima će se obratiti nekadašnja rukometašica te sadašnja fitness trenerica i prof. kineziologije Maja Bošnjak, koja je čak sedam puta ponijela titulu najbolje sportašice Grada Ljubuškog. Maja će govoriti o postignutim sportskim uspjesima, ali i o postotku žena koje vježbaju/treniraju kada je u pitanju školski sport, profesionalni te rekreativni.

O utjecaju sporta na mentalno zdravlje govorit će prof. psihologije i gestalt psihoterapeutkinja Katica Zelić, dok će Nikica Šiljeg, dugogodišnji novinar te uvaženi sportski djelatnik, publiku upoznati s istaknutim uspjesima kada su u pitanju žene u ljubuškom sportu.

Voditeljica tribine bit će Antonela Marinović Musa, novinarka Dnevnog lista.

Dođite na tribinu i upoznajte se s karijerama onih žena koje su dale velik obol ljubuškom sportu kroz povijest, a koje su se izborile za svoje mjesto vrhunskim rezultatima.

 
index Instagram400x230 youtube