Novi sportski centar u Grabu

Pomalo u sjeni malonogometnih liga Mjesnih zajednica i Olimpijskih igara na području Grada Ljubuškog, u Grabu, „niknuo“ je novi sportski centar s bogatim sadržajima.

Koliko je svaki novi teren, ili igralište bitan za mlađe naraštaje, ali i za rekreativce, ne treba posebno napominjati. Ako upitate trenere iz bilo kojeg kluba na području Grada Ljubuškog najčešće možete čuti izraz „nedostatak termina“ što ne treba posebno čuditi jer je u poratnim godinama došlo do naglog uzleta sporta, bilo dvoranskog, bilo onog na otvorenim terenima.

Kako Gradska športska dvorana, školske dvorane i stadion Babovac ne mogu zadovoljiti potrebe klubova za terminima „pojava“ svakog novog terena je dobrodošla. Iako još nije „službeno otvoren“ Sportski centar MAG u Grabu već služi svrsi.

„Prvotno smo planirali da Centar bude završen do blagdana svetog Ante, ali velike kiše u proljeće jednostavno nisu dozvolile da zemljani radovi krenu na vrijeme. Nakon toga bilo je problema s postavljanjem „podloge“ (umjetna trava) na nogometni teren, pa je završetak radova kasnio, ali što je tu je“ rekla nam je gospođa Tea Zovko koja skupa sa suprugom i obitelji za sada „vodi“ poslove na Centru.

Što se sportskih sadržaja tiče trenutno su na raspolaganju nogometno igralište (40×20 m) s umjetnom travom, tenisko igralište sa zemljanom podlogom i „bućalište“. U Centru postoje i uređene svlačionice i sanitarni čvor tako da svi oni koji dođu igrati i trenirati imaju sve na jednom mjestu. U izgradnji je i teren za odbojku na pijesku koji ove godine zbog vremenskih prilika i neprilika nije završeno do kraja. Također, posjetiteljima je za osvježenje i slično na raspolaganju caffe bar, konoba, pizzeria“, roštilj…

Zanimanje za korištenje terena već je pokazalo nekoliko nogometnih trenera s područja Grada Ljubuškog, a određeni broj djeca svakodnevno „šuta“ lopte na terenu. Aktivni su i mjesni „boćari“ koji svakodnevno predvečer okupiraju bućalište uz obvezno „nadmetanje“ u zogu.

„S obzirom da je još u tijeku sezona kupanja i velike su vrućine prave posjete očekujemo početkom nove školske godine. Uz mali nogomet, boćanje i odbojku na pijesku puno očekujemo od tenisa. Počeli smo razgovore s teniskim trenerima iz Ljubuškog koji su zainteresirani za rad, prije svega s djecom, ali i rekreativci mogu doći na svoje, pa nas očekuje dosta posla i zanimljiva jesen,“ rekla nam je gospođa Zovko.

 
index Instagram400x230 youtube