LJOF: Andrej Vištica pobjednik polumaratona „Dva slapa“

Andrej Vištica pobjednik je polumaratona „Dva slapa“ koji se trčao danas u okviru Ljubuški Outdoor festivala.

Natjecatelji su krenuli s vodopada Koćuša, u prvoj polovici staze trčali su bajerom uz rijeku Trebižat, a potom kroz urbani dio Ljubuškog sve do cilja na vodopadu Kravica.

„Meni je ovo sve bilo super. Bilo mi je jedno novo iskustvo trčati utrku po bajeru, gdje sam otrčao prve kilometre, pa onda praznim ulicama kroz grad gdje ljudi sa strane navijaju. Vjerujem da će i svi trkači koji su došli „sa strane“ otići kući oduševljeni i da će se vraćati u Ljubuški“, rekao je Andrej odmah nakon utrke.  

Istaknuo je kako mu je drago da se ovakva trkačka manifestacija pokrenula u njegovom rodnom gradu.

„Mogu reći samo to da organizacija bila na jednoj velikoj razini, debelo preko očekivanja svih koji su tu došli i zato vjerujem da je ovo manifestacija koja ima veliku budućnosti“, zaključio je.

A u ženskoj konkurenciji pobijedila je Zoe Hammil, Francuskinja koja živi u Mostaru.

“Bilo je super teško. U jednom trenutku sam mislila neću završiti utrku. Bilo je lijepo, ali vrlo teško“, rekla je Hammil odmah nakon prolaska kroz cilj.

Uz polumaraton „Dva slapa“, danas se trčala i utrka „Scunasticus“ koja je bila malo lakša budući da se trčalo asfaltnim trotoarima i podlogama sve do cilja na vodopadu Kravica. Tu je pobjednica bila Lucija Kimani, poznata bosanskohercegovačka atletičarka porijeklom iz Kenije. Ona trenutno drži četiri državna rekorda, a u Ljubuškom se odlučila na lakšu utrku budući da će bila velika vrućina.

„Hvala organizatorima na pozivu, planirala sam trčati polumaraton, no bilo je vruće pa sam se odlučila za 10 kilometara. Bilo je dobro. Super je kada si ispred, nema nitko iza tebe, pa možeš „baciti oko“ i gledati ljepote Ljubuškog. Ovo je prelijepo mjesto“, rekla je Kimani.

Uz ove dvije utrke, održano je i niz malih utrka za djecu, a mi smo danas razgovarali s pobjednicima, pa sve izjave poslušajte u audiozapisu

Nakon dijela trkačkog dijela programa uslijedila je dodjela nagrada, a večeras je na platou iznad Kravice i zabavni program, svi posjetitelji će moći uživati u dobroj glazbi do kasno u noć.

 

 
index Instagram400x230 youtube