Četvrtak, 24 Kolovoz 2023 - Ljubuški Informativno, kulturno, sportski portal - Ljubuški u srcu

Hercegovački fratar dobitnik nagrade za mir

Na prijedlog Organizacijskoga odbora za nagrade, ovogodišnji prvi dobitnik „Međunarodne nagrade za mir papa Pavao VI“ je dr. fra Miljenko Šteko, gvardijan međunarodnog zavoda Antonianum u Rimu, izvijestio je Radio Mir Međugorje.

Franciskana povezuje Humac, Šćit i Fojnicu

Cilj projekta je, kako ističu, razviti tematsku biciklističku rutu koja će uvezivati sve franjevačke samostane i s njima povezane muzeje u Bosni i Hercegovini i kroz koju će se na jedinstven način vrednovati kulturno-povijesna baština Hrvata u BiH.

Rasplesani Ljubuški prve večeri Jazz festa

U fantastičnom salsa ritmu idealnom za ljetnu večer poput ove, otvoren je četvrti po redu Jazz fest Ljubuški. Park hrvatskih banova okupio je mnogobrojne posjetitelje koji su došli podržati festival jedinstvenog ugođaja dodatno oplemenivši bogatu kulturnu scenu grada.

Turisti oduševljeni: Sve je dvostruko jeftinije nego na Jadranu, a vina i hrana su za prste polizat’

Stara je vijest kako više od milijun ljudi iz cijeloga svijeta svake godine pohodi svetište Kraljice mira u Međugorju i povijesnu jezgru Mostara. Međutim, prava je vijest kako bi do kraja sezone samo slikoviti vodopad Kravica kod Ljubuškog moglo posjetiti 400 tisuća posjetitelja; Popularni skokovi sa Starog mosta u Mostaru (dolje lijevo); Ravlića pećina (dolje desno) najvažnije je prapovijesno arheološko nalazište u Hercegovini.

Pretplati se na ovaj RSS feed