Ponedjeljak, 17 Travanj 2023 - Ljubuški Informativno, kulturno, sportski portal - Ljubuški u srcu

HERAG realizira nove projekte u ŽZH [VIDEO]

Javnu ustanovu  Razvojna agencija Županije Zapadnohercegovačke-HERAG utemeljenila je Vlade te županije. Između ostalog cilj agencije je  stvaranje pretpostavki za razvojni poduzetnički ambijent, poticanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva, a sve u cilju stalnog povećanja zaposlenosti u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Kako je navedeno u Programu rada JU Razvojna agencija ŽZH – HERAG za 2023. godinu, strateški ciljevi Agencije u narednoj godini su, između ostaloga, provođenje započetih projekata iz prethodnih godina, kao i novih projekata na koje će Agencija aplicirati u tekućoj godini.

Agencija implementira sljedeće projekte koji su već odobreni za provedbu u sklopu Programa prekogranične suradnje, i to:

– Projekt „Heritage REVIVED“ – očuvanje, vrednovanje i promicanje kulturne baštine na periferiji urbanih područja.

– Projekt „Unapređenje kapaciteta za prevenciju, pripremu i odgovor na katastrofe – RESILIENT BORDER“.

S ravnateljem, Radoslavom Luburićem, o provedenim, ali i o planiranim projektima,  razgovarala je naša Anđela Barbarić.

Pogledajte više u videu u nastavku:

Jurčić: Moji su Dalmatinci i Hercegovci prije 50 godina išli u Slavoniju da se obogate, a sad od tamo bježe da prežive! Ako je država slaba onda ona onima na pozicijama postaje bankomat! [video]

Ekonomski stručnjak i bivši ministar Ljubo Jurčić za N1 komentirao je izjavu aktualnog hrvatskog ministra gospodarstva Davora Filipovića u kojoj je prozvao predatore koji Hrvatsku koriste kao bankomat, a ususret turističkoj sezoni govorio je i o ranjivosti gospodarstva zbog oslanjanja na tu granu.

Novo povećanje mirovina u Federaciji BiH

Odgovarajući na pitanje kada se očekuje isplata novih uvećanih primanja za umirovljenike i hoće li eventualno biti još dobrih vijesti za ovu populaciju, Fadil Novalić, premijer Federacije BiH, najavio je novo izvanredno usklađivanje mirovina.
Pretplati se na ovaj RSS feed