Ponedjeljak, 06 Ožujak 2023 - Ljubuški Informativno, kulturno, sportski portal - Ljubuški u srcu

Mladi "Skauti" uspješni u Visokom

U Visokom je proteklog vikenda održan jak međunarodni turnir u mini rukometu za mlađe uzraste, a na istom je sudjelovala ŠR Izviđač iz Ljubuškog.

  • Objavljeno u Rukomet

Najava: U četvrtak obilježavanje Dana očeva u OŠ Tina Ujevića Vitina

Povodom Dana očeva koji se obilježava 19.ožujka, u Osnovnoj školi Tina Ujevića u Vitini pripremaju edukativno-zabavni program za očeve djece koja pohađaju tu školu, objavili su na svom facebook profilu.

„Pozivaju se očevi učenika 6. i 7.razreda škole u Vitini i Klobuku na obilježavanje ovog Dana i sudjelovanje u natjecanju u igrici “Čovječe, ne ljuti se”.

Četvrtak, 16.ožujka 2023. u školi u Vitini, s početkom u 17 sati.

Prijaviti se možete stručnoj službi škole ili razredniku“, navodi se u obavijesti.

Skupština udruge pčelara „Kadulja“ Ljubuški

U nedjelju, 5.ožujka 2023.godine, u restoranu „Ohio“ u Ljubuškom održana je izborna Skupština udruge pčelara „Kadulja“ Ljubuški.

Izvješće o radu u protekle četiri godine podnio je predsjednik Udruge Marijofil Rupčić. Rupčić je istaknuo kako je nakon dvije izuzetno loše godine zbog pandemije korona virusa i sušnih godina ova godina iz nas bila povoljnija pa se donekle može biti i zadovoljan. Također, Rupčić je govorio i aktivnostima udruge u rješavanju problema na terenu do čestih medijskih nastupa i promidžbe udruge, te naglasio i buduće aktivnosti po tom pitanju.

Nakon razrješenja dosadašnjeg predsjednika i upravnih tijela udruge prešlo se na biranje novih. Za predsjednika je ponovo izabran dosadašnji predsjednik Marijofil Rupčić, a nekih velikih izmjena nije bilo ni u ostalim tijelima udruge, Nadzornom i Izvršnom odboru, te u izbora predstavnika u županijsku udrugu i u Savez udruga Kadulja.

Financijsko izvješće i stanje blagajne iznio je rizničar Mirko Lučić, koje je prihvaćeno jednoglasno kao izvješće predsjednika Nadzornog odbora Ante Bošnjaka o financijskom izvješću i radu Nadzornog odbora.

Nazočnima se obratio i predsjednik Saveza udruga Kadulja Slaven Cvitanović još jednom podcrtavši potrebu pregovora i dijaloga spominjući primjer Herceg-Bosanske županije i pregovorima o pašarini koja je posljednjih godina bila veliki problem za pčelare iz drugih županija.

Poslušajte što su nakon skupštine rekli Slaven Cvitanović i Marijofil Rupčić

Opet kiša: Padat će cijeli tjedan

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i tokom noći slaba kiša ili lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovini, zapadnim i sjevernim područjima Bosne.

Pretplati se na ovaj RSS feed