Ponedjeljak, 22 Kolovoz 2022 - Ljubuški Informativno, kulturno, sportski portal - Ljubuški u srcu

Pogledajte kako izgleda tiskanje glasačkih listića za Opće izbore u BiH

Središnje izborno povjerenstvo u Bosni i Hercegovini (SIP BiH) priopćilo je da je počelo tiskanje glasačkih listića za Opće izbore koji će se održati 2. listopada ove godine.
Iz SIP-a su objavili video na kojem je prikazan taj proces objasnivši da se tiskanje vrši u tiskari Unionplastika u Sarajevu.

Riječ je o 14 milijuna glasačkih listića.

 Podsjetimo, na Općim izborima 2. listopada građani će moći glasati za kandidate na nekoliko razina vlasti i to za Predsjedništvo BiH, Parlament BiH, zatim za entitetske parlamente i županijske skupštine.

BiH će uskoro početi istraživati svemir

Do kraja godine, Bosna i Hercegovina bi zajedno sa partnerima iz regiona trebala lansirati prvi satelit u svemir. Zvuči nestvarno, ali zahvaljujući osnivanju Svemirske asocijacije Jugoistočne Europe čiji dio je postala i BiH, sve je izvjesnije da će se to i dogoditi.

Kiša u prvom dijelu tjedna

Meteorolozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda za ponedjeljak najavljuju pretežno oblačno vrijeme povremeno sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima u Bosni.

Jesen i zima poskupljuju život za stanovnike BiH, mijenjaju se navike

Unatoč padu cijena energenata na svjetskoj razini, poremećeni lanci opskrbe i dalje utječu na iznimnu skupoću prometa prema Bosni i Hercegovini, a što se negativno reflektira na veliki broj domaćih proizvođača hrane, ali i drugih proizvoda, koji za svaki svoj proizvod koriste repromaterijale iz drugih zemalja, piše Večernji list BiH.

Pretplati se na ovaj RSS feed