Petak, 14 Listopad 2022 - Ljubuški Informativno, kulturno, sportski portal - Ljubuški u srcu

FOTO: U Knjižnici Ljubuški održan književni susret s književnikom Vlatkom Majićem

Danas je u Knjižnici Ljubuški, u organizaciji JU „KŠC“ Ljubuški“ i OŠ Marka Marulića Ljubuški, u okviru projekta Nacionalni dan svjesnosti o knjižnicama u BiH, upriličeno druženje učenika s ljubuškim književnikom Vlatkom Majićem.

Ovom ugodnom, poučnom književnom susretu, prepunom interakcije, nazočili su učenici 5. razreda OŠ Marka Marulića Ljubuški, u pratnji učiteljice Danijele Bebić.

 

Na istome književnik Majić je učenicima predstavio svoja djela namijenjena upravo djeci, pri tome pročitavši nekolicinu pjesama iz zbirke poezije "Najviše je plave boje", ali ujedno osvrnuo se i na cjelokupan svoj književni opus.

Ukratko o književniku: Vlatko Majić (Vitina kod Ljubuškog,1956.), hrvatski književnik. Profesor hrvatskog jezika i književnosti, radio u srednjoj i osnovnoj školi u Zagrebu, Pagu i Zadru, a sada je ravnatelj Gradske knjižnice Pag.

Piše poeziju, prozu, igrokaze i književnokritičke tekstove.

Pjesme su mu prevođene na talijanski, engleski,njemački,francuski i slovenski jezik.

Nagrađivan za poeziju i prozu, te je zastupljen u čitankama i antologijama u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

Član je Matice hrvatske, Udruge dragovoljaca domovinskog rata, Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne u Mostaru i Društva hrvatskih književnika u Zagrebu.

Foto_2.jpg

Foto_5.jpg

Foto_4.jpg

Foto_3.jpg

NAJAVA: "Čitaj i ti" u Knjižnici Ljubuški

Povodom obilježavanja Dječjeg tjedna JU „Kulturno-športski centar“ Ljubuški organizira tradicionalnu akciju "Čitaj i ti", koja će trajati od 1. do 31. listopada 2022. godine, a u okviru koje se učenici trećih razreda osnovnih škola s područja Grada Ljubuški mogu besplatno učlaniti u Knjižnicu Ljubuški.

Pretplati se na ovaj RSS feed