Srijeda, 29 Srpanj 2020 - Ljubuški Informativno, kulturno, sportski portal - Ljubuški u srcu

REPORTAŽA: Očuvati baštinu kroz pisanu riječ HKD Napredak, Podružnica Ljubuški

U prvom desetljeću od osnutka Hrvatskoga kulturnog društva Napredak osnovane su podružnice ovoga društva u nekoliko većih gradova Bosne i Hercegovine, poput Tuzle ili Mostara. No među brojnim podružnicama bilo je i mnogo onih koje su bile osnovane u manjim mjestima u kojima su Hrvati s istom željom – pomagati i poticati obrazovanje hrvatskog puka te općenito promicati hrvatsku kulturnu baštinu i novo kulturno stvaralaštvo.

Dostojanstven odgovor Općine Posušje na vandalski čin pred spomen obilježjem Ludviga Pavlovića; ministarstvo branitelja ŽZH podnijelo prijavu protiv počinitelja

Povodom dosad nezabilježenog vandalskog čina u zapadnoj Hercegovini, kojeg je pred spomen obilježjem Ludvigu Pavloviću počinio prema neslužbenim informacijama državljanin Crne Gore, a čiju su fotografiju najblaže rečeno neprimjerenog ponašanja prenijeli mediji, iz općine Posušje danas je stigao civiliziran odgovor.

Raspoređuje se novac MMF-a županijama: ŽZH-u 8.301.059 KM

Federalna vlada je, na današnjoj sjednici koja je održana u Sarajevu, donijela Odluku o raspodjeli sredstava utvrđenih Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2020. godinu Federalnom ministarstvu financija s pozicije ‘Tekući transferi drugim razinama vlasti i fondovima – sredstva iz RFI aranžmana s MMF-om’.

Uhićene četiri osobe u Ljubuškom zbog krađe domaćih životinja

Dana, 18. srpnja 2020. godine u 12.25 sati PU Ljubuški je zaprimila prijavu da je u kraćem proteklom vremenskom periodu u ulici Vitinskoj u Ljubuškom, iz objekta koji se nalazi u neposrednoj blizini obiteljske kuće A.G., a koji služi kao staja za stoku, otuđeno više komada domaćih životinja ovaca i goveda od strane NN osobe ili više njih.

Pretplati se na ovaj RSS feed