Logo
Ispiši ovu stranicu

MISLAV RAMLJAK: Raduju me pozitivni komentari, već su u pripremi nove pjesme

MISLAV RAMLJAK: Raduju me pozitivni komentari, već su u pripremi nove pjesme

Da u životu ništa nije slučajno te da svaka osoba prođe kroz naš život u pravo vrijeme i s određenim razlogom, svjedoči i sljedeća priča, odnosno susret glazbenika Mislava Ramljaka iz Ljubuškog i fra Stjepana Brčine, franjevca konventualca koji djeluje na zagrebačkom Svetom Duhu.

Ovaj sudbonosan susret, koji se dogodio tijekom duhovne obnove na Humcu, rezultirao je uspješnom suradnjom te je, na poseban način, povezao dva svetišta. Zapravo, povezala ih je pjesma „Sveti Antune“ koju je uglazbio i otpjevao mladi Ljubušak. Ona je zaštitni znak, tj. himna ovogodišnjeg Antunovskog hoda mladih koji će se održati 10. lipnja od svetišta sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim selima do istoimene bazilike na Svetom Duhu.

Duhovna obnova

-Fra Stjepan je vodio duhovnu obnovu na Humcu, a ja sam svirao i pjevao za vrijeme klanjanja. Nakon toga smo se upoznali i predstavio sam mu neke svoje autorske pjesme. Bio je ugodno iznenađen te sam na njegov prijedlog napisao pjesmu svetom Anti za Antunovski hod mladih. Koristim priliku da mu iskažem zahvalu, jer je vjerovao u moj rad. Citirat ću ga i reći kako ovdje nije riječ o nekom običnom hodu, već je to jedna velika i intenzivna duhovna obnova po uzoru na Kristovo evanđelje, kazao je Ramljak za Dnevni list.

 -Cilj ovog hoda je kroz jednostavnost, molitvu i mladost pokazati da u Crkvi postoje mladi. Naime, često se u medijima nameće slika da je Crkva zastarjela i da tamo ne dolaze mladi. Mi smo tu da pokažemo pravu istinu, poručio je fra Stjepan govoreći nedavno o Antunovskom hodu.

 Osim Mislava Ramljaka koji potpisuje glazbu i tekst novoobjavljene pjesme, za aranžman i produkciju zaslužan je Matej Brkić. U pjesmi su sudjelovali i prateći vokali Ana Raspudić i Petra Šušak te Josip Bošnjak za klavijaturama i Hammondom. Za video su se pobrinuli Đino Spajić, Gabrijel Fabić, Tomislav Bagarić i Tomislav Dunđer.

-Ovo nije moja prva autorska pjesma, no očigledno je najviše odjeknula u javnosti. Uistinu sam zahvalan svima koji su sudjelovali u stvaranju pjesme i spota, a pozitivni komentari me raduju i dokaz su da smo odradili odličan posao, rekao je Ramljak.

Plodonosna suradnja

U budućnosti planira i dalje pisati duhovne pjesme te je najavio kako je još jedna u potpunosti završena te će uskoro ugledati svjetlo dana. Mateju Brkiću ponovno je povjerio posao oko aranžmana te se njihova suradnja također pokazala plodonosnom.

-Osim duhovne glazbe, volim i rock balade, tako da od mene možete očekivati i pjesme u tom pravcu. Ukratko, bit će još radova, budući da inspiracije ne nedostaje. Mogu nadodati kako su još dvije pjesme u pripremi, no zasad o njima ne mogu konkretnije govoriti. Sve u svoje vrijeme. Hvala svima na podršci i Bog vas blagoslovio, zaključio je Ramljak.

Valja spomenuti i njegovu nedavnu suradnju s pjesnikom Stjepanom Botom te glumcem Domagojem Nižićem, koji su na svojevrstan način predstavili Botinu knjigu „Pjesme duše i srca“.

Bila je to zanimljiva interaktivna večer s publikom, tijekom koje su stvorili kulturni krug u kojem je odnedavno i pjesnik Ilija Fofić. Ova četvorka uskoro će nas uveseliti novim projektima, kojima će zasigurno obogatiti kulturni život grada Ljubuškog.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!