Logo
Ispiši ovu stranicu

Studentima novčane potpore od po 500 KM

Studentima novčane potpore od po 500 KM

Nakon što su nedavno isplaćene jednokratne potpore brucošima, potpore od po 500 KM će dobiti i studenti viših godina.

Gradsko vijeće Ljubuški, na XVIII. održanoj sjednici usvojilo je Odluku o dodjeli jednokratnih financijskih potpora studentima za akademsku 2022./2023. godinu.

Svi koji uredno izvršavaju svoje studentske obveze dobit će jednokratnu potporu Grada Ljubuškog. Ove godine ćemo za studente izdvojiti preko 300.000 KM. Mislim da je ovo mjera koja ima smisla i na kojoj ću inzistirati, a truditi ćemo se da ta potpora ubuduće bude i veća – rekao je gradonačelnik Vedran Markotić.

Uskoro će biti raspisan i javni poziv, a kad je riječ o uvjetima koje trebaju ispunjavati, potporu će dobiti svi redoviti studenti državnih sveučilišta s područja Grada Ljubuškog koji nisu ponavljali nijednu godinu studija, koji nisu u statusu apsolventa diplomskog ili integriranog studija te nisu stariji od 26 godina.

Na dnevnom redu našlo se ukupno 13 točaka, a sve one o kojima se glasovalo, usvojene su jednoglasno.

Tako je, između ostalih, usvojena Odluka o dodjeli koncesija za korištenje poljoprivrednog zemljišta na području Grada Ljubuškog, kao i Odluka o uvjetima, iznosu i postupku dodjele novčanih potpora za uzgajivače goveda.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!