Logo
Ispiši ovu stranicu

Ministar Kraljević na konstituirajućoj sjednici trećeg saziva Savjeta Vlade za Hrvate izvan RH

Ministar Kraljević na konstituirajućoj sjednici trećeg saziva Savjeta Vlade za Hrvate izvan RH

Članica Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske i kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog člana Predsjedništva Borjana Krišto sudjeluje na konstituirajućoj sjednici trećeg saziva Savjeta Vlade za Hrvate izvan RH koja se održava u Zagrebu.

Službenom otvorenju konstituirajuće sjednice nazočili su predsjednik Vlade Republike Hrvatske mr.sc. Andrej Plenković, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas i drugi visoki uzvanici.
Na konstituirajućoj sjednici trećeg saziva Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske izabrano je novo rukovodstvo Savjeta, odnosno predsjednik i četiti potpredsjednika.

Za predsjednika Savjeta Vlade za Hrvate izvan RH izabran je Ivan Gugan, a za potpredsjednike Miljana Glamuzina, Jasna Vojnić, Zvonimir Aničić i Goran Strniša.
Plenarna sjednica trećeg saziva Savjeta Vlade RH za Hrvate iz RH održava se danas, a jedna od panelistica je i gospođa Krišto, koja je govorila o položaju Hrvata u BiH, odnosno izazovima i perspektivama.

Uz Borjanu Krišto na konstituirajućoj sjednici sudjeluju i ostali predstavnici Hrvata iz BiH Miljana Glamuzina, dr. Perica Jelečević, Marijan Kljaić, Toni Kraljević, Ilija Nakić, Danijel Nikolić, Dražen Trlin, don Nikola Menalo, Nevenko Barbarić i Radoje Vidović.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!