Logo
Ispiši ovu stranicu

Pogledajte prilog o ljubuškim pčelarima i maslinarstvu u Ljubuškom i Hercegovini [video]

Pogledajte prilog o ljubuškim pčelarima i maslinarstvu u Ljubuškom i Hercegovini [video]

U prvom izdanju Zelene panorame u 2022. godini FTV je boravila u Hercegovini.

Obradila je dva priloga:

• I pored sve izraženijih klimatskih promjena i aktuelne ekonomske krize domaći maslinarski sektor nastavlja svoj intenzivan razvoj

• Ljubuški pčelari nakon nekoliko izuzetno loših proizvodnih sezona potpuno spremni čekaju novu sezonu medobranja

Naravno, obje teme bez ljubuških maslinara i pčelara bi bile nedorečene.

U prvom prilogu poslušajte što o maslinarstvu u Hercegovini kaže naš Vitinjanin dr.sci. Miro Barbarić iz Federalnog agromediteraskog zavoda Mostar.

Dr. Barbarić govori i o tome kakva je bila prošla godina za naše maslinare i zašto ove godine sva ulja neće biti ekstra djevičanska.

Novinari su posjetili i ljubuškog maslinara Mirka Škegru čija maslinova ulja već četvrtu godinu zaredom osvajaju zlatne medalje na najprestižnijim natjecanjima.

Iz razgovora sa Slavkom Ramljakom vlasnikom uljare “Ramljak” iz Čapljine možete doznati tko je vlasnik maslinika u Ljubuškom čija ulja više godina osvajaju drugo mjesto u svijetu po svojoj ljekovitosti. Prvo mjesto je rezervirano za Cipranina koji ima masline stare 600 godina.

U prilogu o ljubuškim pčelarima možete poslušati što o pčelarstvu u Ljubuškom i Hercegovini kažu pčelari iz pčelarske udruge “Kadulja” Ljubuški.

Poslušajte kakvo je stanje u pčelarstvu, kakva je bila prošla godina, kakve su cijene meda i jesu li pčelari zadovoljni, mogu li plasirati med na tržište i što preporučuju mladim pčelarima.

Govore pčelari: Marijofil Rupčić, Ante Bošnjak, Marko Bilić i Zdravko Miličević.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!