Logo
Ispiši ovu stranicu

Svi smo mi sad Gabrijelina obitelj. Skupili smo pola milijuna kuna, idemo dalje

Svi smo mi sad Gabrijelina obitelj. Skupili smo pola milijuna kuna, idemo dalje

Index.hr u ponedjeljak je pokrenuo akciju “Index želja: Budimo sad svi Gabrijelina obitelj” s jednom idejom – Gabrijeli ne možemo vratiti roditelje i brata koji su kojoj nasilno i tragično oduzeti divljanjem bogataša,

ali joj možemo olakšati odrastanje i pomoći pri ulasku u samostalni život nakon punoljetnosti.

Prema jutrošnjim podacima, u manje od 45 sati akcije za Gabrijelu ste uplatili 541.028,51 kunu i 1441,00 euro, odnosno ukupno oko 552.000 kuna. Dosad je doniralo 2409 osoba. Najniža donacija je 2.50 kuna, a najviša 50.000 kuna. Više detalja o uplatama svaki dan se može vidjeti na stranicama Solidarne. To su dobre vijesti i hvala vam na svakoj donaciji.

Pola milijuna kuna zvuči puno i dosad prikupljeni iznos svakako će Gabrijeli olakšati djetinjstvo, no nije dosta. Gabrijela ima bake i djedove koji je vole, ali oni sami ne mogu biti jamstvo bezbrižnog odrastanja, kvalitetnog obrazovanja i samostalnog iskoraka u život nakon punoljetnosti.

Za to smo, u dogovoru s Gabrijelinim bakama i djedovima, zamislili ulaganje većeg dijela novca u investicijski fond, kako bi mu kroz narednih 15 godina vrijednost rasla dovoljno da si Gabrijela tada uplati odličan studij po svojoj želji, ili uloži novac u ono u što će željeti.

U tome joj neće moći pomoći roditelji, no možemo mi.

Oduzeto djetinjstvo

Gabrijela je 3-godišnja djevojčica koja je ostala bez obitelji u teškoj nesreći koja se dogodila 24. rujna kod Mostara, dok se s majkom, ocem i bratom u obiteljskom Renault Scenicu vraćala s izleta. Nesreću su izazvala dvojica lokalnih tajkuna koji su se BMW-om i Mercedesom utrkivali na cesti.

Gabrijelini roditelji i brat poginuli su na mjestu nesreće, dok je malena Gabrijela završila u bolnici životno ugrožena. Srećom, liječnici su joj spasili život, a mi smo odlučili, uz dozvolu njenih baka i djedova, pokrenuti akciju kako bismo Gabrijeli nadomjestili dio oduzetog bezbrižnog i sretnog djetinjstva.

Naša ljubav i briga za malenu Gabrijelu može joj osigurati budućnost i nadomjestiti barem dio roditeljske ljubavi i pažnje. Akciju smo tjednima pravno oblikovali kako bismo bili sigurni da će Gabrijela imati najbolju priliku i bez pomoći roditelja nakon punoljetnosti kvalitetno zakoračiti u samostalni život.

Kako možete pomoći Gabrijeli?

Akciju pokrećemo uz pomoć Zaklade Solidarna, koju smo odabrali zbog njezine pouzdanosti i besprijekorne povijesti u organiziranju humanitarnih akcija.

Gabrijeli možete pomoći direktnom donacijom na račun Zaklade Solidarna (Fond Desa i Jerko Baković) na sljedeće načine:

IBAN: HR6324020061500078383
Poziv na broj: 11-2022
Model (ako je potreban): 00
Opis plaćanja obavezno: Donacija za Gabrijelu
SWIFT (za uplate iz inozemstva): ESBCHR22

Uplatom preko koda*

Napomene

– Index tijekom prikupljanja novca neće novac držati na svojim računima, već će se novac nalaziti na računu Zaklade Solidarna, a potom će dio biti proslijeđen na Gabrijelin račun te će njime upravljati Gabrijelini skrbnici, dok će drugi dio biti uložen u investicijski fond, a čitav iznos će Gabrijeli biti na raspolaganju nakon 18. rođendana
– Index za svoj angažman u akciji uzima 0.0% prikupljenih sredstava

– Index je za Gabrijelu donirao 50.000 kuna
– Zaklada Solidarna za pokrivanje osnovnih troškova provedbe akcije uzima 5% prikupljenih sredstava. Troškovi koji se pokrivaju: bankovne naknade, financijsko praćenje akcije, ugovaranje, komunikacija s donatorima i ugovaranje donacija, izvještavanje javnosti, izvještavanje prema javnim tijelima (Gradski ured za socijalnu politiku i osobe s invaliditetom Grada Zagreba, Ministarstvo socijalne politike, Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Ministarstvo financija, FINA) i dr.
– Akcija će trajati 30 dana od dana pokretanja ili dok se ne prikupe 3.5 milijuna kuna. Ako iznos premaši tu brojku, akcija će biti završena.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!