Logo
Ispiši ovu stranicu

Milanović o slanju hrvatskih vojnika u BiH: O tome mi odlučujemo, ne Sarajevo

Milanović o slanju hrvatskih vojnika u BiH: O tome mi odlučujemo, ne Sarajevo

Iz ureda predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića priopćeno je da je “došlo novo vrijeme u hrvatskoj politici”.

Kako je na službenom Twitter nalogu objavio savjetnik hrvatskog predsjednika Nikola Jelić, ovo se odnosi na mogućnost slanja hrvatskih vojnika u BiH u okviru EUFOR-ove misje Althea.

“Borit ćemo se uvijek za zaštitu Hrvata u BiH. Inzistirat ćemo da Hrvatska po potrebi šalje svoje vojnike u okviru operacije Altea u BiH,u okrilju NATOa ili EU. O tome ćemo mi odlučivati, ne Sarajevo, ne Beograd. Došlo je novo vrijeme u hrvatskoj politici”, stoji na službenom Twitter nalogu savjetnika hrvatskog predsjednika Nikole Jelića, koji je prenio Milanovićevu izjavu.

Milanović inzistira na tomu da “Hrvatska bude među državama koje će, bude li potrebe, slati svoje postrojbe u okviru misije Althea u BiH, bilo u okviru EU ili NATO-a”, čemu se protive bošnjački političari u Federaciji BiH.

“A onda, ako se za to izborimo, mi ćemo odlučiti hoćemo li ih uopće poslati. A ne Sarajevo ili Pariz. Jer hrvatski vojnici čuvaju manastir Visoke Dečane, krunski dragulj srpske srednjovjekovne sakralne kulture na Kosovu, od potencijalnih napadača, a to mogu biti samo Albanci s kojima smo politički bliski”, rekao je.

“Znači, hrvatske cijevi čuvaju srpsku kulturu ako se pojavi neki mahniti, ludi, obuzeti napadač. Dakle, to može, a ne mogu biti dva hrvatska satnika u nekakvom zajedničkom stožeru u Sarajevu. To će morati nekome drugome objasniti. Dakle, došlo je novo vrijeme u hrvatskoj politici, nismo ničije ovce”, kazao je hrvatski predsjednik.

Izvor: Bild.ba

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!