Logo
Ispiši ovu stranicu

Hrvatska: Stožer objavio strože mjere, vrijede od danas

Hrvatska: Stožer objavio strože mjere, vrijede od danas

Nacionalni stožer Civilne zaštite u ponedjeljak popodne je na internetskim stranicama objavio nove, pooštrene epidemiološke mjere radi sprječavanja prijenosa bolesti covid-19 putem okupljanja, a stupaju na snagu od utorka.

Prema novoj odluci Nacionalnog stožera, zabranjena su javna okupljanja i događanja na otvorenom za više od 50 osoba (dosad 100) na jednom mjestu, a ona s covid potvrdama i uz suglasnost lokalnih stožera ograničavaju se na 200 osoba.

U zatvorenim prostorima zabranjuju se javna okupljanja s više od 25 osoba (dosad 50), a ona uz covid potvrde ograničavaju se na 100 osoba.

Na privatnim je okupljanjima moguće prisustvo 20 osoba (dosad 30), uz izuzetak onih na kojima svi imaju covid potvrde te u tom slučaju može biti prisutno 50 osoba.

Nisu uvedene promjene u radu ugostiteljskih objekata, ali će se intenzivnije kontrolirati ograničenja broja gostiju, održavanje fizičkog razmaka od 1,5 metra i korištenje maski dok se ne sjedi za stolom te prozračivanje i čišćenje prostorija.

Ograničava se i broj gledatelja na sportskim natjecanjima pa će tako na zatvorenom moći biti popunjeno najviše 20 posto pojedine tribine, a na otvorenom do 40 posto tribine.

Građani obavezno moraju koristiti maske na vjerskim obredima i umjetničkim programima, kino-projekcijama i izložbama te na sjednicama predstavničkih tijela bez obzira na posjedovanje covid potvrde.

 

 
 
Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!