Logo
Ispiši ovu stranicu

Za projekte Hrvata izvan Hrvatske još 950 tisuća kuna

Za projekte Hrvata izvan Hrvatske još 950 tisuća kuna

Nakon što im je u lipnju dodijelio 2, 5 milijuna kuna, Središnji državni ured za Hrvate izvan Hrvatske pozvao je neprofitne organizacije Hrvata izvan Hrvatske da prijave svoje projekte na novi javni poziv vrijedan 950 tisuća kuna.

Iznosi koji se mogu dobiti po projektu ostali su isti, najniži je pet tisuća kuna, najviši 80 tisuća, jedan prijavitelj može prijaviti najviše dva projekta.

Projekte mogu prijaviti pojedinci i neprofitne organizacije u Hrvatskoj i izvan nje (udruge, zaklade, vjerske zajednice itd.) te socijalno ugroženi pojedinci, siromašni i bolesni pripadnici hrvatskog naroda koji žive izvan Hrvatske, prenosi Hina.

Na financijsku potporu Središnjeg ureda mogu računati projekti koji čuvaju i jačaju hrvatski nacionalni identitet, štite prava i interese hrvatskih zajednica izvan Hrvatske, čuvaju hrvatski jezik, baštinu i kulturno stvaralaštvo, potiču kulturnu, znanstvenu i gospodarsku suradnju tih zajednica s Hrvatskom.

Ured će poduprijet i projekte koji potiču povratak i integraciju Hrvata izvan Hrvatske i njihovih potomaka u društveni i gospodarski život Hrvatske, kao i projekte socijalne, razvojne i humanitarne potpore ugroženim pojedincima i zajednicama Hrvata izvan Hrvatske.

Prijave na Javni poziv mogu se podnositi zaključno do 5. studenoga, a što sve moraju sadržavati i način na koji se podnose detaljno su propisani u Javnom pozivu koji je dostupan na mrežnoj stranici Ureda.

Prvi Javni poziv za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Hrvatske, raspisan početkom ove godine, izazvao je veliko zanimanje, na njega je pristiglo čak 585 prijava, no financijsku potporu dobila su 153 projekta, a jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od dvije do šest tisuća kuna, 24 siromašne osobe, uglavnom iz BiH.

 

Poslijednja izmjena danaUtorak, 13 Listopad 2020 10:06
Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!