Logo
Ispiši ovu stranicu

Tragedija u Koprivnici: Umro legendarni reprezentativac!

Tragedija u Koprivnici: Umro legendarni reprezentativac!

Strašna tragedija pogodila je hrvatski rukomet. Legendarni hrvatski rukometaš Zlatko Saračević (59) preminuo je u koprivničkoj bolnici nakon što mu je pozlilo poslije pobjede Podravke nad Lokomotivom!

Dok su njegove igračice slavile pobjedu nad velikim konkurenticama, Saračević je osjetio slabost. Saračević je poslije utakmice vozio kući trenericu vratarki Barbaru Stančin. Na semaforu mu je pozlilo te je Barbara odmah pozvala Hitnu pomoć, piše Podravski list.

Liječnici na hitnom odjelu koprivničke Opće bolnice su ga reanimirali punih 40 minuta, ali nažalost, mogli su samo proglasiti smrt.

Prije nego što je prevezen u bolnicu, Saračević je bio presretan pobjedom svoje momčadi koja je došla na korak od naslova.

- Čestitam curama što su izdržale sve ovo. Moram priznati da je pritisak bio nenormalan. Bilo je najvažnije smiriti cure jer smo s jedne strane bili u teškoj situaciji što se tiče Lige prvakinja i ti porazi su djelovali. Bio je to pravi derbi, Lokomotiva je prava ekipa u kojoj igra sedam osvajačica brončane medalje i šteta što nije bilo publike da vidi jedan super-kvalitetan meč. Na kraju su odlučili naša širina i kvaliteta koju još uvijek imamo - kazao je Saračević, a to su mu, nažalost, bile posljednje izjave.

Na klupu Podravke stigao je 2018. godine, a Podravka je nedavno najavila njegov odlazak na kraju sezone kada će ga zamijeniti Neven Hrupec.

Prije toga je vodio Zagreb, Zamet te je bio asistent u hrvatskoj reprezentaciji, a kao igrač bio je poznat kao fantastičan desni vanjski s razornom ljevicom. Uostalom, bio je član reprezentacije koja je 1996. godine u Atlanti senzacionalno osvojila olimpijsko zlato pod vodstvo izbornika Velimira Kljaića.

S Jugoslavijom je osvojio broncu na Olimpijskim igrama u Seoulu te svjetsko zlato u Švicarskoj 1986. godine. Bio je temelj naše reprezentacije u samim počecima, a s Hrvatskom je osvojio svjetsko srebro na Islandu 1995. godine te broncu u Portugalu na EP-u. Igrao je za Borac iz Banja Luke, Medveščak, Nimes, Bordeaux, Créteil, Istres, Zagreb, Veszprem te Zamet.

Nažalost, Hrvatska je izgubila još jednog velikana hrvatskog sporta.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!