Logo
Ispiši ovu stranicu

Obvezna sanitarna kontrola obavlja se na 15 graničnih prijelaza

Obvezna sanitarna kontrola obavlja se na 15 graničnih prijelaza

Obvezna sanitarna kontrola obavlja se na 15 graničnih prijelaza, nakon čega se izriču rješenja o samoizolaciji, odnosno stavljanju pod zdravstveni nadzor u trajanju od 14 dana, rekla je za BHRT Merima Tanović, pomoćnica direktora Federalne uprave za inspekcijske poslove (FUZIP).

Ove mjere su, kaže Tanović, donesene zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Bosni i Hercegovini, slijedeći naredbe i upute Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) i nadležnih državnih organa.

“Problemi na granicama se svakodnevno događaju zbog ozbiljnosti situacije i velikog broja putnika. Od sinoć je na snazi naredba da pod obveznu sanitarnu kontrolu i 14-dnevnu samoizolaciju idu i državljani BiH, kao i strani državljani. Mjere se pooštravaju a time promet postaje veći na prekograničnim prijelazima”, kazala je Tanović.

Prema njenim riječima, u periodu od 11. do 16. ožujka na svim graničnim prijelazima u BiH izrečeno je oko 4000 rješenja o samoizolaciji, dok je na međunarodnim aerodromima izdato oko 2000 rješenja.

Govoreći o prijevozu roba i vozačima u međunarodnom prijevozu, Tanović kaže:

“Međunarodni prijevoz roba se ne može zaustaviti. Zbog toga su na snazi posebne naredbe Federalnog stožera za civilnu zaštitu koje se odnose na domaće i strane vozače u međunarodnom prijevozu. Za strane državljane vrijedi izolacija u vozilu, odnosno do napuštanja zemlje, a za domaće vozače, uz svu potrebnu dokumentaciju, izolacija je 14 dana, odnosno do napuštanja Bosne i Hercegovine”, kazala je Tanović u razgovoru za BHRT.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!