Logo
Ispiši ovu stranicu

Pomoćnik MVP BiH Frano Planinić primio protesnu notu Veleposlanika RH

Pomoćnik MVP BiH Frano Planinić primio protesnu notu Veleposlanika RH

Hrvatski Veleposlanik N.E. gdin. Ivan Sabolić je danas u 10h uručio protestnu notu na ruke Pomoćnika ministra vanjskih poslova BiH g. Frano Planinić u kojem se navodi zabrinutost zbog fizičkog napada uz prijetnju oružjem,

na pripadnike hrvatskog naroda u BiH, državljane R-Hrvatske i simbole hrvatskog naroda u BiH, koji se dogodio 30.10.2022 u mjestu Lončari na magistralnoj cesti Tuzla –Orašje ( područje entiteta Republika Srpska)

U diplomatskoj noti se dodatno ističe da su ovaj i slični napadi neprihvatljivi izraz javnog raspirivanja nacionalne mržnje, razdora i netrepeljivosti među konstitutivnim narodima u Bosni i Hercegovini, te pozivaju nadležne institucije u Bosni I Hercegovini da osude i sankcioniraju ovaj nacionalnom mržnjom motiviran događaj.

Pomocnik ministra g. Frano Planinić je tom prigodom kazao Veleposlaniku R Hrvatske,  da će nota navedenog sadržaja biti upućena relevantnim institucijama Bosne i Hercegovine u cilju rada na rasvjetljavanju ovog slučaja i sankcioniranja počinitelja ovog dijela.

Poslijednja izmjena danaUtorak, 08 Studeni 2022 11:33
Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!