Logo
Ispiši ovu stranicu

Projekt vrijedan 6,41 milijun eura Elektroprivreda HZHB financirala zajmom njemačke razvojne banke KfW te vlastitim sredstvima

Projekt vrijedan 6,41 milijun eura Elektroprivreda HZHB financirala zajmom njemačke razvojne banke KfW te vlastitim sredstvima

Sustav za daljinsko upravljanje elektroenergetskim objektima Elektroprivrede Hrvatske zajednice Herceg-Bosne, vrijedan 6,41 milijun eura, pustili su u pogon čelni ljudi te kompanije iz Mostara i zagrebačkoga Končara.

Uvođenjem sustava za daljinsko vođenje (SCADA/DMS/OMS) omogućeno je daljinsko upravljanje elektroenergetskih objekata na srednjem naponu iz glavnoga središta u Mostaru te područnima u Grudama, Livnu, Novom Travniku i Orašju.

Očekuje se da će se ugradnjom toga sustava i telekomunikacijskim povezivanjem elektroenergetskih objekata produžiti vrijeme amortizacije objekata i optimizirati investicije na mreži, povećati sigurnost, poboljšati upravljanje ekipa za održavanje i popravak na mreži te smanjiti tehničke i financijske gubitke, priopćeno je iz mostarske kompanije.

Proizvođač cjelokupnoga SCADA sustava njemačka je kompanija PSI Software AG, a projekt su proveli konzorcij PSI i Končar, piše Privredni.hr.

Glavni centar za upravljanje u Mostaru pokrenuli su predsjednik Uprave Končara Gordan Kolak te generalni direktor EP HZHB-a Marinko Gilja.

Predsjednik Uprave Končara istaknuo je da im je mostarska elektroprivredna kompanija, uz Hrvatsku elektroprivredu, najvažniji poslovni partner, dok je generalni direktor EP HZHB-a izrazio zadovoljstvo zbog uspješne realizacije projekta koji je iznimno važan za distribuciju električne energije.

Projekt je vrijedan 6,41 milijun eura, a sredstva su osigurana iz zajma njemačke razvojne banke KfW te vlastitih sredstava.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!