Logo
Ispiši ovu stranicu

1.000 kruzing turista bi trebalo posjetiti Mostar i Kravicu, ali Neumljani su protiv njihova dolaska

1.000 kruzing turista bi trebalo posjetiti Mostar i Kravicu, ali Neumljani su protiv njihova dolaska

U Neum bi u četvrtak trebao uploviti kruzer koji, prema najavama, prevozi više od 1.000 putnika i koji broji više od 600 članova posade.

Oni bi, prema dosadašnjim najavama, iz Neuma trebali u obilazak Mostara i vodopada Kravica kod Ljubuškog, javlja Avaz.

Međutim, građani i vlasti Neuma su protiv uplovljavanja kruzera MB Bolette, koji je dugačak nešto više od 237 metara i širok 32,5 metara, a koji plovi pod zastavom Bahama.

Oni navode kako Neum, praktično, neće imati nikakve koristi od ovih turista, a navode i problem prijevoza turista autobusima.

- Ulazak ovoga i sličnih brodova u Neumski zaljev znači automatsko ugrožavanje ekosustava te zagađenja koja će nanijeti izrazitu štetu Neumu. Moramo navesti i problem prijevoza tih putnika od broda do navodnih izletišta, čime se krše odluke Općinskog vijeća Neum. Ukoliko dođe do bilo kakvih zagađenja mora, to označava i ugrožavanje turizma na ovom prostoru, ali prije svega ugrožavanje prirode i mora - navela je, između ostalog, u priopćenju Daniela Matić, predsjednica Općinskog vijeća Neum.

Bljesak.info piše da su mještani rezignirani i činjenicom kako će kruzer stati u Neum da gosti posjete mjesta oko Neuma - Mostar, Međugorje, Čapljinu...

- Druga bi stvar bila da će kruzer doći i da će ti gosti stati u Neum, tu odsjesti, potrošiti novce, i biti gosti Neuma. Ovako će netko drugi zaraditi, a u Neumu će ostati gužva, nečistoća i problemi - kazao je jedan mještanin za Bljesak.info.

Nije isključena niti mogućnost prosvjeda lokalnog stanovništva.

Podsjetimo, kruzer bi u Neum trebao stići u četvrtak oko 7 sati ujutro, a prije toga će proći ispod Pelješkog mosta čime bi zapravo bio prvi kruzer koji je prošao ispod ove građevine.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!