Logo
Ispiši ovu stranicu

Vozači oprez: Jak vjetar u Hercegovini otežava promet vozila

Ilustracija Ilustracija

Na cestama u višim planinskim predjelima ima ugaženog snijega i leda, a zbog niske temperature poledice ima i u nižim predjelima, posebno na mostovima i prilazima tunelima, navodi se na stranici BIHAMK-a.

Snježnih nanosa ima mjestimično na putevima: Priluka-Glamoč-Mlinište, Kazanci-Bosansko Grahovo-Resanovci, Ripač-Vrtoče-Bosanski Petrovac i Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar. Upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama. U Hercegovini i zapadnoj Bosni skrećemo pažnju na jak vjetar. Apeliramo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme – priopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (od 23:30 do 4:30 sati) promet obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (od 22 do 6 sati) promet se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug tvornice Metaling).

Od ostalih cesta sa aktualnim radovima izdvajamo ceste: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) prometuje se usporeno, jednom prometnom trakom.

 Zbog loših uvjeta za vožnju u Hrvatskoj na graničnom prijelazu Izačić obustavljen je promet za tegljače i teretna vozila sa prikolicom. Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja – priopćeno je iz BIHAMK-a.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!