Logo
Ispiši ovu stranicu

Za danas upaljen narančasti meteoalarm, objavljena prognoza do nedjelje

Za danas upaljen narančasti meteoalarm, objavljena prognoza do nedjelje

Federalni hidrometereološki zavod danas je izdao narančasto upozorenje zbog vremenskih nepogoda koje se očekuju sutra na području Hercegovine i jugozapadne Bosne.

 Na snazi je narančasto upozorenje zbog prognoziranih intenzivnih padalina, a očekivane količine su od 40 do 60 l/m2 lokalno i do 70 l/m2. Jug i jugozapad naše zemlje izložen je ovim meteorološkim nepogodama i rizicima koje donose – priopćio je metereolog FHMZ-a Bakir Krajinović.

Metereolozi za danas prognoziraju umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša se očekuju u južnim i jugozapadnim područjima. Tokom dana, padaline se očekuju i u ostalim dijelovima, u planinskim područjima sa susnježicom i snijegom. Intenzivnije padaline u Hercegovini i jugozapadnoj Bosni. Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13 stupnjeva.

3.12.2021 (Petak)., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U nizinama prije podne sa kišom i susnježicom koja će preći u susnježicu i snijeg, osim na jugu zemlje. U višim područjima će padati snijeg. Intenzivnije padaline u Hercegovini, a u Bosni i povećanje snježnog pokrivača. Vjetar slabi i prije podne postepeno mijenja smjer sa juga na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 5, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu do 10 stupnjeva.

 4.12.2021 (Subota)., umjereno do pretažno oblačno vrijeme. U večernjim satima u centralnim i sjevernim područjima i sa slabom kišom, a u višim područjima i sa slabim snijegom. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 2, na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 5, na jugu do 8 stupnjeva.

 5.12.2021 (Nedjelja)., pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa susnježicom i snijegom, a u Hercegovini sa kišom. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 2, na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 5, na jugu do 9 stupnjeva.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!