Logo
Ispiši ovu stranicu

Stiže val hladnoće: Izdano upozorenje za veći dio BiH

Stiže val hladnoće: Izdano upozorenje za veći dio BiH

Hidrometeorološki zavod Federacije Bosne i Hercegovine izdao je žuto upozorenje za veći dio Bosne i Hercegovine zbog nepovoljnih vremenskih prilika.

Meteoalarm je upaljen za područje gradova Banjaluka, Livno, Sarajevo, Bihać, Mostar, Tuzla, Foča, Prijedor i Višegrad zbog niskih temperatura.

Danas će u Bosni biti oblačno vrijeme, a u Hercegovini djelomično vedro. Vjetar u Bosni će biti slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini će puhati slaba bura.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će biti između -3 i 2°C, na jugu zemlje od 6 do 9°C.

Do 22. siječnja uz vjetar sjevernog smjera moguć je povremen i slab snijeg u Bosni, dok će u Hercegovini biti vedro i bez padalina. Od 23. do kraja prognoznog razdoblja 26. siječnja, izgledne su obilnije padaline širom zemlje, kada se u Bosni očekuje snijeg, a kiša u Hercegovini.

Jutarnje temperature do 23. siječnja kretat će se između -7 i -2 u Bosni, te od -2 do 3 stepena u Hercegovini, dnevne u Bosni između -2 i 3, u Hercegovini od 4 do 9 °C. Promjena temperaturnog režima prognozira se od 24. siječnja. Vrijednosti minimalnih temperatura u Bosni kretat će se od -2 do 3, u Hercegovini od 2 do 7 °C. Danju između 4 i 9 u Bosni, te 6 i 11 °C u Hercegovini.

 

Poslijednja izmjena danaUtorak, 12 Siječanj 2021 09:04
Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!