Logo
Ispiši ovu stranicu

Hrvatska u skupini smrti Lige nacija

Istaknuto Hrvatska u skupini smrti Lige nacija

Hrvatska je saznala protivnike za novo izdanje Lige nacija, a to će biti Francuska, Portugal i Švedska. Dobili smo dosta atraktivnu skupinu, ali i priliku za revanš protiv Francuza za onaj poraz iz finala SP-a...

Suze, knedla u grlu i pljusak iz Moskve još su nam u mislima i nakon dvije godine, ali sada ćemo imati priliku isprati taj gorak okus. Hrvatska je prije dvije godine u finalu SP-a izgubila od Francuske, a sada ćemo igrati protiv njih u Ligi nacija!

Ruka Luisa Figa na ždrijebu u Amsterdamu spojila nas je i s europskim prvakom Portugalom koji nas je izbacio u osmini finala Eura 2016. godine i to golom Quaresme u 117. minuti. I tada smo ridali suze, ali puno bolnije nego te iz Moskve. Te noći u Lensu su nam milijun puta kroz glavu prošli Turci i Beč, ali na kraju nam se ponovila sudbina. U prijateljskoj utakmici 2018. godine nismo se uspjeli revanširati, ali sada nam se pružila nova prilika. Posljednje mjesto u 3. skupini Lige A uhvatila je Švedska.

Prije dvije godine smo u prvom izdanju Lige nacija završili na posljednjem mjestu u skupini iza Engleske i Španjolske, a sada imamo priliku za iskorak u izmijenjenom sustavu Lige nacija.

Prvoplasirana reprezentacija iz skupine igrat će na završnom turniru Lige nacija, a posljednjeplasirana ispada iz najjačeg razreda.

Liga nacija kreće početkom rujna ove godine (3-5. rujna), a preostali terminu su 6-8. rujna, 8-10. listopada, 11-13. listopada, 12-14. studenog i 15-17. studenog ove godine.

Zanimljivo je da ćemo s Francuzima igrati i prijateljsku utakmicu 8. lipnja na Stade de Franceu, a 30. ožujka čekaju nas i Portugalci na turniru u Dohi. Već tada ćemo imati priliku ispitati što to posjeduju naši protivnici, ali neke stvari se više manje već znaju.

LIGA A

1. skupina: Poljska, BiH, Italija, Nizozemska

2. skupina: Island, Danska, Belgija, Engleska

3. skupina: Hrvatska, Švedska, Francuska, Portugal

4. skupina: Njemačka, Ukrajina, Španjolska, Švicarska

LIGA B

Red je stigao i na izvlačenje reprezentacija iz Lige B. Taj posao pripao je Rafaelu van der Vaartu.

1. skupina: Rumunjska, Norveška, Sjeverna Irska, Austrija

2. skupina: Izrael, Slovačka, Škotska, Češka

3. skupina: Turska, Mađarska, Srbija, Rusija

4. skupina: Bugarska, Irska, Wales, Finska

LIGA C

Philippe Senderos preuzeo je zadatak izvlačenja kuglica za Ligu C koja je raspoređena u četiri skupine.

1. skupina: Azerbajdžan, Luksemburg, Cipar, Crna Gora

2. skupina: Armenija, Estonija, Sjeverna Makedonija, Gruzija

3. skupina: Moldavija, Slovenija, Kosovo, Grčka

4. skupina: Kazahstan, Litva, Bjelorusija, Albanija

LIGA D

Ždrijeb je krenuo od posljednje najslabije lige D, a saznali smo i dvije skupine iz ove lige koja sadrži šest reprezentacija. U prvoj skupini su Malta, Andora i Latvija, a u drugoj skupini su San Marino, Lihtenštajn, Gibraltar.

Prvi dio ždrijeba odradio je legendarni engleski golman David Seaman.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!