Logo
Ispiši ovu stranicu

Ponovno moguće slati i primati pošiljke iz Kine i drugih zemalja

Ponovno moguće slati i primati pošiljke iz Kine i drugih zemalja

Normalizacija epidemiološke situacije prouzročene koronavirusom donijela je porast pošiljki iz Kine i drugih zemalja u Bosnu i Hercegovinu, a čija isporuka je bila privremeno obustavljena zbog suzbijanja pandemije.

Svi poštanski operatari u našoj zemlji u proteklom razdoblju obavljali su poštansku djelatnost u posebnim uvjetima kako bi zaštitili zdravlje svojih zaposlenika i korisnika.

Iz Hrvatske pošte Mostar podsjećaju kako je neznatan rizik prijenosa koronavirusa preko pošiljki koje putuju nekoliko dana i izložene su raznim uvjetima. Do sada nije zabilježen nijedan slučaj prijenosa virusa preko poštanskih pošiljki.

Nakon što su zrakoplovne tvrtke obustavile sve letove, time je došlo i do obustave poštanskog prometa s Kinom.

"Pošta Kine već ranije je preko Svjetske poštanske unije obavijestila poštanske administracije da će, iz mjera predostrožnosti, dezinficirati sve pošiljke koje su porijeklom ili su bile u tranzitu preko centara u Wuhanu. Prijam pošiljki za Kinu u poštanskim uredima HP Mostar bio je privremeno obustavljen, ali sada je ponovno moguće predati pošiljke za Kinu. Načine otpreme pošiljki iz Kine prema drugim državama, pa tako i BiH, određuje Pošta Kine", kazali su iz HP Mostar te dodali kako je osjetan porast pristiglih pošiljki iz Kine.

 

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!