Logo
Ispiši ovu stranicu

Granični prijelazi na području FBiH mogli bi biti zatvoreni za vrijeme policijskog sata

Granični prijelazi na području FBiH mogli bi biti zatvoreni za vrijeme policijskog sata

Iako je smanjen ulazak putnika u Bosnu i Hercegovinu s obzirom na epidemiološku situaciju s koronavirusom, direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović nagovijestio je kako bi granice mogle biti u potpunosti zatvorene u vrijeme policijskog sata koji je na snazi u cijeloj državi od 20 do 5 sati ujutro.

Kako je rekao na današnjoj sjednici Kriznog stožera Federacije BiH, najviše putnika ušlo je u BiH na GP Orašje, njih 190, te na GP Velika Kladuša, 104 putnika. Desetine putnika prelaze i GP BIjača, GP Izačić, GP Bosanski Šamac te GP Kamensko.

Na brojnim graničnim prijelazima, uključujući zračnu luku u Sarajevu, nije zabilježen niti jedan ulazak u BiH.

"Koliko god bili iscrpljeni radeći 24-satnu kontrolu, i dalje ćemo biti na svih 15 graničnih prijelaza do određenih odluka viših državnih instanci koje bi promijenile situaciju. Razgovarao sam i s direktorom Granične policije Zoranom Galićem s kojim sam se dogovorio da možda idemo u pravcu prijedloga prema državnim instancama da se ograniči rad na graničnim prijelazima na 8 ili 16 sati, ili da u razdoblju policijskog sata od 20 do 5 sati ujutro granice budu privremeno zatvorene kako bismo rasteretili naše radnike", kazao je Ajdinović, prenosi Klix.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!