Logo
Ispiši ovu stranicu

Ljubušak Mate Rupčić ostaje generalni direktor Uprave JP Pošte Mostar

Ljubušak Mate Rupčić ostaje generalni direktor Uprave JP Pošte Mostar

Vlada Federacije BiH je, na redovitoj sjednici koja je održana u u Sarajevu, uz ostalo, usvojila je Program utroška s kriterijima raspodjele sredstava tekućih transfera utvrđenih Proračunom FBiH za 2020. godinu Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta, u ukupnom iznosu od 5.39 milijuna KM.

Radi se nepovratnim sredstavima namijenjenih razvoju poduzetništva i obrta koja će biti podjeljena nakon raspisanog javnog poziva.

Po riječima Amira Zukića, federalnog ministra razvoja, poduzetništva i obrta, sredstva će biti raspodjeljena na ukupno12 projekata. U pitanju su projekti izgradnje poduzetničkih zona, izgradnje innfrastrukture u poduzetničkim zonama, projektima potpore obrtništvu, starim obrtima, razvoju malih i srednjih poduzeća, stipendiranju studenata definicitarnih zanimanja, potpore inovatorima.

Među kandrovskim rješenjima koja su se našla pred ministrima bila su i rješenja o imenovanju novih članova Uprave javnih poduzeća Hrvatske pošte Mostar i Pošte Sarajevo. Na prijedlog Denisa Lasića, federalnog ministra prometa i komunikacija, a nakon provedenog natječaja, odlukom Vlade F BiH čelu JP Pošte Mostar ostaje dosadašnji generalni direktor Uprave Mate Rupčić. Promjena nema ni na čelnoj pozicija direktora JP Pošte Sarajevo te će čelnoj poziciji i u iduće četiri godine biti Mirsad Mujić.

Vlada Federacije BiH odobrila je Plan poslovanja JP Željeznice Federacije BiH d.o.o. Sarajevo za 2020. godinu, kojim je predviđeno povećanje ukupnog prihoda u odnosu na procjenu izvršenja za 2019. ngodinu za 32,6 posto, što je zasnovano prvenstveno na planiranom povećanju vlastitih, kao i prihoda iz drugih izvora, naglasio je resorni ministar Denis Lasić.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!