Logo
Ispiši ovu stranicu

Vatrogasci iz ŽZH na trodnevnom druženju ugostili kolege iz Hrvatske

Vatrogasci iz ŽZH na trodnevnom druženju ugostili kolege iz Hrvatske

Trodnevno druženje pripadnika Dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Županije Zapadnohercegovačke i Republike Hrvatske održano je proteklog vikenda.

Vatrogasno druženje održano je u organizaciji Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke, DVD-a Rakitno i DVD-a Gorica, a DVD-ova iz Županije Zapadnohercegovačke (DVD Rakitno i DVD Gorica) ugostili su kolege iz Republike Hrvatske (DVD Lovreć i DVD Kustošija Zagreb).

Druženje vatrogasaca započelo je u Planinarskom domu Masna Luka u Parku prirode Blidinje. Organizatori ovog druženja sa svojim gostima iz Republike Hrvatske posjetili su Franjevačku kuću molitve u Masnoj Luci, te su potom obišli i vatrogasne linije i sektore gašenja požara u Parku prirode Blidinje koji je bio zahvaćen prošlogodišnjim požarom velikih razmjera.

Gosti iz Lovreća su donirali vatrogasnu opremu kolegama iz DVD-a Rakitno, te je zapovjednik DVD-a Lovreć Frano Jelić prezentirao rad “desantne” visokotlačne pumpe i njezine primjene u šumskim požarima.

Predsjednik DVD-a Rakitno Ante Mihalj zahvalio je na ovoj vrijednoj donaciji, a nazočne su prigodnim riječima pozdravili ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke dr. sc. Drago Marinović i zaposlenik Uprave Srećko Vukojević.

Drugog dana druženja na vatrogasnom poligonu u Grudama održana je pokazna vježba gašenja požara koji je izbio na osobnom vozilu uz prezentaciju rada i korištenja Holmatro baterijskog alata za rezanje i sječenje i njihova primjena u tehničkim intervencijama.

U vježbi su sudjelovali vatrogasci DVD-a Kustošija Zagreb, DVD-a Lovreć, DVD-a Gorica, JVP Grude i pripadnici PU Grude.

Organizatori ovog druženja sa svojim gostima drugog dana boravka u Hercegovini su posjetili Park prirode Hutovo blato, vodopad Kravicu, Franjevački muzej Humac i Ravlića pećinu. Na kraju drugog dana druženja članovi DVD-a Gorica na čelu sa zapovjednikom Darkom Paradžikom Brajom priredili večeru za sve sudionike ovog druženja, te su razmijenjeni pokloni i zahvalnice.

Zahvalnice Upravi civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke i DVD-u Gorica uručio je Marko Ratkajec pripadnik DVD-a Kustošija. Ispred DVD-a Raktitno uručena je zahvalnica DVD-u Lovreć za hvale vrijednu donaciju vatrogasne opreme.

U ime Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke, a na prijedlog DVD-a Rakitno, Srećko Vukojević je uručio zahvalnice predstavnicima HPD-a Pločno i Planinarskog saveza Herceg Bosne.

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 26 Lipanj 2023 10:48
Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!