Logo
Ispiši ovu stranicu

Ljubuški pčelar Ante Bošnjak: Vremenske (ne)prilike utjecale na ovogodišnji prinos meda

Ljubuški pčelar Ante Bošnjak: Vremenske (ne)prilike utjecale na ovogodišnji prinos meda

Zbog kišnog razdoblja u svibnju i naglog porasta temperatura u lipnju, prinosi meda nisu ni blizu prošlogodišnjim. Nešto lošiju pčelarsku sezonu pamtit će i ljubuški pčelar Ante Bošnjak, koji nam je kazao kako je tijekom ove sezone dobio oko 12 do 15 kilograma meda po košnici. Protekla godina je, pak, bila uspješnija.

"Ako pravimo usporedbu sa sezonama koje su iza nas, kada su u pitanju prinosi, onda stanje i nije baš najbolje. Preostaje nam pripremiti pčele za zimu i osigurati im dovoljno hrane do proljeća", rekao je Bošnjak za portal Bolji Ljubuški.

Za prodaju meda, barem kod njega - nema zime. Stalni kupci ga rado posjećuju, što je potvrda da domaći i kvalitetan proizvod ne može propasti.

pčelar bosnjak

Bošnjak se, naime, pčelarstvom bavi preko 30 godina te raspolaže s 300 proizvodnih i 150 pomoćnih košnica. Ljudi ga često pitaju kako razlikovati domaći med od lažnog, koji nema dodir s pčelama.

"Kupujte kod poznatih pčelara i nećete pogriješiti. To je najsigurniji način da vam u ruke neće doći nekvalitetan i po zdravlje opasan proizvod", naglasio je.

Kada je riječ o cijenama prodaje meda, one su otprilike od 15 do 20 KM po kilogramu. Lažni med se prodaje po nižoj cijeni, a zbog lošije sezone bit će ga, vjerojatno, još više.

Stoga, zaključio je naš sugovornik, valja biti na oprezu.

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 10 Listopad 2019 09:03
Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!