Logo
Ispiši ovu stranicu

Teniski susret BiH-Švedska: Na popisu igrača i Tomislav Brkić

Teniski susret BiH-Švedska: Na popisu igrača i Tomislav Brkić

Teniske reprezentacije Bosne i Hercegovine i Švedske objavile su popis igrača koji će nastupiti na kvalifikacijskom Davis Cup susretu za ulazak u Top 16 teniskih reprezentacija svijeta.

Susret između BiH i Švedske odigrat će se 3. i 4. veljače u Stockholmu, a za Bosnu i Hercegovinu će nastupiti Damir Džumhur, Nerman Fatić, Mirza Bašić i Tomislav Brkić predvođeni izbornikom Zoranom Zrnićem. Za reprezentaciju Švedske nominirani su Elias Ymer, Mikael Ymer, Karl Friberg, Leo Borg i Andre Goransson, dok će na klupi biti Johan Hedsberg.

Ovo je najvažniji Davis Cup susret u povijesti bosanskohercegovačkog tenisa u kojem će naši tenisači probati ostvariti pobjedu i ulazak u Top 16 najboljih ekipa svijeta. BiH je izborila kvalifikacijski meč finalnog turnira u Davis Cupu pobjedama u prošloj godini nad reprezentacijama Tunisa (Tunis) i Meksika (Široki Brijeg).

Ovo će biti treći put da je teniska reprezentacija BiH uspjela doći na samo korak od velike završnice jedinog službenog ekipnog svjetskog prvenstva u tenisu. Mečevi u gostima protiv Japana 2018. godine i protiv Australije 2019. godine, nisu bili uspješni, te su te dvije reprezentacije odnijele pobjede nad bosanskohercegovačkim tenisačima.

Tome dodajmo da će 12 pobjedničkih reprezentacija od ukupno 24 reprezentacije, napredovati u grupnu fazu finala Davis Cupa, koje će se održati u rujnu. Upravo će se te reprezentacije pridružiti finalistima iz 2022. godine Kanadi i Australiji te Italiji i Španjolskoj koje su dobile “wildcard”. 

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!