Logo
Ispiši ovu stranicu

Tomislav Brkić: Escobar i ja smo pokazali da možemo dobro igrati zajedno

Tomislav Brkić: Escobar i ja smo pokazali da možemo dobro igrati zajedno

Ljubušak Tomislav Brkić je odlično krenuo u sezonu na australskom tlu, igrajući turnire u parovima u Adelaideu, a što su pripremna natjecanja pred ono glavno, Grand Slam Australian Open.

Turnir u Melbourneu za parove počinje 16./17. siječnja, a Brkić će zajedno s partnerom iz Ekvadora, Gonzalom Escobarom, dan – dva prije saznati protivnike u prvom kolu. Dotad se oni zagrijavaju na turnirima u Adelaideu gdje su na prvom od njih otišli do polufinala.

– Zadovoljan sam prvim turnirom, imali smo četiri jako teška meča jer smo igrali protiv nositelja i nekih od najboljih svjetskih parova. Nadam se da može i drugi turnir biti dobar. Imamo dobar uvod i još samo da nas ždrijeb pomazi u Melbourneu, govori Tomislav Brkić.

Novi partner

Brkića smo u posljednje vrijeme navikli pratiti u paru s Nikolom Ćaćićem, ali je Ljubušak odnedavno počeo igrati s Gonzalom Escobarom. Brkić je trenutno 61. igrač na svijetu u parovima, a Eskobar 40.

– Dogovorio sam suradnju s njim za ovu sezonu i trebali bi igrati čitavu. Vidjet ćemo to na osnovu rezultata. Poslije Australian Opena nas očekuje turneja po Južnoj Americi, kaže Brkić i dodaje o uigranosti s kolegom:

– Znam kako igra, što nam najbolje odgovara, a isto tako i on mene poznaje. Odigrali smo dobre mečeve, ne treba nam puno vremena da se uklopimo. Ipak nije isto kad igrate s nekim malo duže i tu ćemo vjerojatno još napredovati.

Uživanje s Đokovićem

U 1. kolu turnira u Adelaidu Brkić i Escobar su pobijedili i par Novak Đoković – Vasek Pospišil.

– To je drugi put da sam igrao protiv Đokovića, prvi put sam izgubio iako smo imali dvije meč lopte. Ovdje smo uspjeli. Bila je super atmosfera, dosta naših navijača, ali isto tako i iz Srbije. Bilo je kao da igramo kod nas, a kad nastupate protiv Đokovića gledate da uživate pa kako se meč razvije, rekao je Brkić.

Kaže da za Australian Open ne postavlja neke određene ciljeve pred sebe.

– Ne postavljam neke ciljeve prije nijednog turnira. Dosta je stvar ždrijeba, pa samo da bude sreće i da dobro odigramo, a pokazali smo da možemo igrati i polako dobivamo samopouzdanje. Pogotovo jer je ovo podloga na kojoj sam inače slabiji. Bilo bi dobro proći koje kolo na Australian Openu jer se dobiva puno bodova. Za dolazak do polufinala u Adelaidez smo dobili 90 bodova, a prolaz samo jednog kola na Grand Slamu nosi 90 bodova, napomenuo je Tomislav Brkić.

Šanse Zmajeva u Davis Cupu

Davis Cup reprezentaciju Bosne i Hercegovine 3./4. veljače očekuje duel sa Švedskom u Stockholmu, gdje ima priliku plasirati se među najboljih 16 reprezentacija svijeta.

– Bilo bi to prvi put u toj fazi, a imamo dobre šanse. Švedska ima dva singla oko Top 100, ali to za nas nije loš ždrijeb jer smo morali igrati protiv nositelja. Samo da budemo svi zdravi i spremni i onda mislim da možemo proći. Oni su u prednosti, ali imamo svoje šanse, izjavio je Brkić.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!