Logo
Ispiši ovu stranicu

Rukometašice mađarskog Győra osvojile treći uzastopni naslov europskih prvakin

Rukometašice mađarskog Győra osvojile treći uzastopni naslov europskih prvakin

Rukometašice Győra, koje vodi hrvatski trener Zdravko Zovko, osvojile su treći uzastopni naslov europskih prvakinja zahvaljujući 25-24 (15-11) pobjedi protiv Rostova na Donu u finalu završnog turnira igranog u Budimpešti.

Igračice Győra vodile su tijekom čitavog susreta, većinom s tri do četiri pogotka prednosti, ali su s nekoliko vezanih pogrešaka u samoj završnici ponudile priliku igračicama ruskog sastava da se vrate u igru. Imala je Abbingh u posljednjoj sekundi šut za izjednačenje i produžetak, ali je Grimsbo uspjela obraniti i sačuvati pobjedu Győru.

Eduarda Amorim sa sedam i Anita Gorbicz sa šest golova bile su najefikasnije kod Gyora, dok je Lois Abbingh sa sedam pogodaka predvodila Rostov.

Za Győr je ovo ukupno peti naslov europskih prvakinja, a sve su osvojile u posljednjih sedam sezona - 2013., 2014., 2017., 2018. i 2019.

Rostovu je ovo bio prvi nastup u finalu, prošle je godine završio četvrti na završnom turniru. Treće mjesto zauzeo je norveški Kristiansand koji je sa 31-30 svladao francuski Metz.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!