Logo
Ispiši ovu stranicu

Anica Gudelj iz Mostara među najboljim vratarkama njemačke rukometne Bundeslige

Anica Gudelj iz Mostara među najboljim vratarkama njemačke rukometne Bundeslige

Kako se bliži završetak profesionalne rukometne sezone u Njemačkoj, tako sve veći broj rukometnih klubova i njihovih navijača biraju najbolje igrače sezone. U konkurenciji najboljih rukometašica prvoligaške momčadi SV Union Halle-Neustadt iz istočnonjemačkog grada Halle se našla i prva vratarka kluba Anica Gudelj, piše Fenix-magazin.

Rođena Mostarka, (duvanjskih korijena po ocu) koja je rukometne korake počela u rodnom gradu a potom igrala u Banja Luci i Grudama, u Halle je stigla u rujnu 2016. Njen klub SV Union je tada igrao u drugoj njemačkoj ligi. Ponajviše zahvaljujući sjajnim Aničinim obranama, popularne “Divlje mačke” su prošle godine ušle u prvu ligu. Sada, tri kola prije kraja, “Divlje mačke” su predzadnje na ljestvici i bore se za opstanak u ligi. No, kako kaže Anica, još je sve u njihovim rukama.

- Imamo kvalitetu i sami odlučujemo o svojoj sudbini, kaže Anica Gudelj koja je ove godine odigrala sve utakmice za svoju momčad i imala u prosjeku od 30 do 40 posto obrana. Prosjek od više od deset obrana (12-15) u kontinuitetu po svakoj utakmici gurnuo je 27-godišnju Mostarku među najbolje vratarke lige. Svojim obranama, među kojima su neke proglašene i obranama mjeseca, je stekla naklonost publike te suigračica iz popularnih “Divljih mačaka” iz Hallea, grada koji se nalazi 30-tak kilometara zapadno od Leipziga.

Opširniji razgovor s vratarkom SV Union Halle-Neustadt pročitajte u tiskanom izdanju Fenixa. Oni koji žele glasati u anketi navijača “Divlji mački” u izboru najbolje igračice mogu to napraviti klikom na link OVDJE.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!