Logo
Ispiši ovu stranicu

Talentirani Bjelorus potpisao za Zagreb, uz Ivana Pavlovića biti će budućnost na poziciji srednjeg vanjskog

Talentirani Bjelorus potpisao za Zagreb, uz Ivana Pavlovića biti će budućnost na poziciji srednjeg vanjskog

Ovaj 22-godišnji srednji vanjski trenutno igra u ekipi SKA Minska, a sljedeće će sezone pojačati konkurenciju na poziciji organizatora igre Zagreba.

"Prelazak u rukometni klub Zagreb za mene je veliki korak u karijeri i znači mi puno. Riječ je o drugačijoj školi rukometa od koje ću sigurno puno naučiti i napredovati. Mogućnost igranja u Ligi prvaka bila je veliki motiv za mene da dođem u Zagreb. Želim osjetiti tu atmosferu, jer do sada nisam imao mogućnosti igrati rukomet na toj razini," kazao je Bialiauski u razgovoru za službene stranice kluba.

"Znam kako je Zagreb višestruki prvak i osvajač kupa Hrvatske, a poznata je i njegova škola rukometa. Osobno ne poznajem niti jednog igrača, ali često sam ih gledao i znam da se radi o sjajnim rukometašima," dodao je mladi Bjelorus.

Ugovor između rukometnog kluba Zagreb i Ihara Bialiauskog potpisan je na razdoblje od četiri godine.

"Iznimno nam je drago što će nam se ovo ljeto Igor priključiti. Riječ je o izvanrednom talentu i sigurni smo da će on uz Ivana Pavlovića koji nam dolazi iz Ljubuškog biti budućnost na poziciji srednjeg vanjskog. Igrač je u oba smjera, igra peticu u obrani i odlično vuče polukontru. U napadu dobro razigrava, ali je i izniman golgeter. Ove sezone je u nekoliko navrata, što za SKA Minsk što za bjelorusku reprezentaciju, postizao više od deset golova i to protiv ekipa kao što su Meshkov Brest ili Čehovski Medvedi. Pratimo ga već neko vrijeme i uvjerili smo se da je riječ o vrhunskom mladom igraču," kazao je sportski direktor Damir Bičanić.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!