Logo
Ispiši ovu stranicu

Bivši "Skauti" Čutura i Kvesić četvrti i peti u izboru za najboljeg rukometaša BiH

Bivši "Skauti" Čutura i Kvesić četvrti i peti u izboru za najboljeg rukometaša BiH

Bojan Ljubišić je najbolji rukometaš u BiH za sezonu 2018/19. Iskusni vratar pobijedio je u izboru koji organizuju sportske redakcije Oslobođenja, TV 1 i Sport1.ba, u kojoj su sudjelovala po četiri trenera i četiri novinara, te posljednji član žirija - čitatelji na portalima Oslobođenja i Sport1.ba.

U anketama na portalima Oslobođenja (www.oslobodjenje.ba) i Sport1.ba glasovalo se između pet imena, koja su dobila najviše glasova od članova žirija. To su bili Bojan Ljubišić, Adnan Harmandić, Dino Hamidović, Josip Čutura i Josip Kvesić.

Najbolji po broju glasova čitatelja bio je Dino Hamidović koji je dobio 20 bodova, drugoporedani Adnan Harmandić je dobio 12, a trećeporedani Bojan Ljubišić 8. Četvrtoporedani po broju glasova čitatelja bio je Josip Kvesić, koji je tako osvojio 5 bodova, a petoporedani Josip Čutura osvojio je 3 boda. Na kraju se ti bodovi zbrajaju sa bodovima žirija.

Prije glasovanja čitatelja prema trenerskom i novinarskom žiriju poredak je izgledao ovako: Bojan Ljubišić 36 bodova, Adnan Harmandić 28, Dino Hamidović 19, Josip Kvesić 12, Josip Čutura 10, Goran Ristović 4, Benjamin Čičkušić 3, Milan Vukšić 3, Admir Ahmetašević 3, Adis Hrbat 1, Milan Dakić 1.

Konačan poredak pet najboljih, nakon zbrajanja glasova žirija i navijača, izgleda ovako: Bojan Ljubišić 44 boda, Adnan Harmandić 40, Dino Hamidović 39, Josip Kvesić 17, Josip Čutura 13.

Članovi žirija

U žiriju za Izbor najboljeg rukometaša Premijer lige BiH za sezonu 2018/19. su treneri: Bojan Unačnin (Vogošća), Mirko Mikić (Borac), Mario Bjeliš (Izviđač) i Danko Panić (Sloga Doboj), te novinari: Edin Spržo (Nezavisne novine), Sanel Konjhodžić (Sport1.ba), Bojan Govedarica (TV1) i Jasmin Tajić (Oslobođenje).

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 26 Kolovoz 2019 12:46
Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!