Logo
Ispiši ovu stranicu

Hercegovački ‘kolekcionar trofeja‘: ‘Igramo mi dobro, igra i PSG, bit će to veliki okršaj, ove godine želimo sve‘

Hercegovački ‘kolekcionar trofeja‘: ‘Igramo mi dobro, igra i PSG, bit će to veliki okršaj, ove godine želimo sve‘

Sjajan tjedan je iza rukometaša poljskog Kielca. Prvo su se u briljantnom nastupu u četvrtfinalu Lige prvaka lako obračunali s Veszpremom, da bi četiri dana kasnije pobjedom od tri gola razlike protiv Wisle osvojili naslov prvaka Poljske.

Nakon ta dva velika dosega, Talant Dušebajev je dao slobodno igračima prije nego li se počnu pripremti za Final Four Lige prvaka, dok je naš IgorKaračić odlučio slobodne dane provesti u Izraelu gdje je ujedno i posjetio brata Ivana koji igra finale domaćeg play-off za naslov prvaka.

Sjajan je tjedan iza vas, zaslužili ste odmor?

- Stvarno smo igrali odličan rukomet. Moram priznati da je i mene iznenadila lakoća s kojom smo pobijedili Veszprem - kaže Igor Karačić.

- Vidjela se ogromna želja kod momčadi da ode na Final Four, imali smo 25 dana super treninga za to i mislim da smo se pokazali u jako dobrom svjetlu. Utakmica s Wislom bila je kao i uvijek posebna u prvenstvu Poljske. Uvijek kažem, da se sretnemo u Ligi prvaka bilo bi lakše, ali u prvenstvu Poljske to su uvijek sudari posebnog naboja. I ovaj put je bilo tako, napeto do kraja.

Jedno vrijeme niste igrali, nije vas bilo ni na posljednjem okupljanju reprezentacije?

- Nisam mogao, jer sam imao jako istegnuće ligamenata koljena. U jednom dvoboju protivnik mi je pao na nogu. Morao sam mirovati i na neki način ta utakmica s Veszpremom bila je povratak u jak ritam. Sada je sve u najboljem redu, problema više nema.

Dosegnuli ste u Kielcu visoku razinu. Date Veszpremu Remilija i glatko ih dobijete, to nije jednostavno...

- To je rezultat odličnog rada, Talant je tu sjajan, točno zna što želi i kako želi i od svakog igrača izvlači maksimum bilo to pet ili 55 minuta. Često su nam voljeli prigovoriti da nema poljskih igrača, sada ni to nije točno, jer tu su Moryto, Sićko, Gebala, Oleyniczak, Kornecki i sve ih Talant jako dobro vidi u našoj igri i u očekivanjima.

Final Four vam nosi strašan okršaj u polufinalu, čeka vas PSG?

- Na Final Fouru nema lakih protivnika, moraš dva puta u dva dana igrati savršenu utakmicu. PSG ove sezone igra jako dobar rukomet i siguran sam da će to biti vrhunski okršaj. U drugom polufinalu bih s obzirom na situaciju s ozljedama malu prednost dao Barci protiv Magdeburga. Prošle godine smo s Barcelonom igrali finale, izgubili za jednu loptu, sada cilj je otići sada do kraja. No, kažem, prognozirati Final Four je nemoguće - zaključio je Igor Karačić iz Izraela.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!