Logo
Ispiši ovu stranicu

Završena još jedna rukometna Premijer liga u znaku "Skauta" iz Ljubuškog

Završena još jedna rukometna Premijer liga u znaku "Skauta" iz Ljubuškog

Utakmicama 30. kola završena je sezona Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometaše u kojoj je Izviđač postao prvak.

Puno toga se događalo tijekom ove sezone u rukometnoj ligi Bosne i Hercegovine, prije svega što se tiče odluke koliko će ekipa ispasti iz nje. Onda je bilo tu i loših scena poput sukoba, optužbi o namještanju, a i dobrih stvari poput pojavljivanja mladih rukometaša koji su pokazali da ovdje postoje talenti na koje se može računati u budućnosti.

Izviđač je osvojio titulu prvaka države po deveti put, a danas su u posljednjem kolu bili bolji od Gradačca sa 38:17 i tako su svog suparnika poslali u niži rang. Put Europe će i Vogošća koja je s 32:27 bila bolja od Goražda dok će se po prvi put europski mečevi igrati u Trebinju, pošto je Leotar osvojio treće mjesto, a sa 38:29 su slavili protiv Maglaja.

Inače što se tiče bosanskohercegovačkih klubova ove sezone se nisu proslavili u Europi pošto su svi ispali vrlo rano, Izviđač od Povazske Bistrice, Sloboda od Olimpijakosa, a Borac od Riko Ribnice. Banjalučani nisu imali sezonu za pohvalu, a današnjim remije s Bosnom od 25:25 završili su sezonu na desetom mjestu, dok će se u Visokom naredne godine igrati Prva liga Federacije Bosne i Hercegovine.

Isto natjecanje će igrati i Kakanj koji je ostvario samo jednu pobjedu u sezoni, a sada uvjerljivo poraženi od Slobode rezultatom 51:20. Iskra i Hercegovina su momčadi koji najviše mogu slaviti promjenu odluke da ne ispada pet timova nego tri, pošto bi oni bili ti koji će ispasti. Hercegovina je doživjela poraz od Krivaje sa 36:26, a Iskra od Sloge 35:27. Rukometaši Gračanice su bili bolji na svom terenu od Konjuha s 34:26.

Ono što bi najbitnije za narednu sezonu trebalo biti jeste da se ne mijenjaju pravila tijekom nje i da se prije samog početka zna koliko će ekipa ostati u njoj, jer ovo što se događalo ove i prethodnih sezona daje znakove velike neozbiljnosti.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!