Logo
Ispiši ovu stranicu

U Doboju održana nelegalna sjednica UO RS BiH, grubo prekršen Statut RS BiH

U Doboju održana nelegalna sjednica UO RS BiH, grubo prekršen Statut RS BiH

U Doboju je održana nelegalna sjednica Upravnog odbora RS BiH jer su predstavnici Hrvati dali ostavke na svoje pozicije u UO, te traže hitno održavanje skupštine RS BiH.

Podsjećamo, da temeljm Statuta (najsnažnijeg pravnog akta) RS BiH odluke UO RS BiH su pravosnažne ako bar jedan od predstavnika naroda glasuje za istu, pa samim tim je jasno da su odluke današnjeg skupa u Doboju nelegalne.

Krnji UO RS BiH je donio nelegalne odluke nastavno kako slijedi:

Premijer liga BiH za rukometaše u predstojećoj sezoni 2019/2020. imati će 17 klubova. To znači da je status u elitnom društvu zadržala Slavija, a da su novi članovi Drina iz Zvornika, Iskra iz Bugojna i tuzlanska Sloboda. Ovo je jednoglasna (bez Hrvata a jednoglasna) odluka Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH, koju je podržalo 19 klubova od ukupno 29 (muški i ženski) koji igraju Premijer ligu, na nastavku sjednice koja je održana u Doboju.

Rukometaši startuju 14. rujna, a u prvom kolu sastaju se: Drina - Vogošća, Lokomotiva - Izviđač, Sloga Doboj - Konjuh, Slavija - Bosna, Leotar - Maglaj, Goražde - Sloboda, Iskra - Zrinjski i Borac m:tel - Gralanica, slobodna je Sloga iz Gornjeg Vakufa.

Prvenstvo za rukometašice počinje 21.rujna, parovi prvog kola: Hadžići - Borac, Izviđač - Krivaja, Mira - Katarina, Zrinjski - Goražde, Grude - Jedinstvo Brčko i Jedinstvo Tuzla - Dubica.

Na sjednici Upravnog odbora ukinuta je kazna treneru Lokomotive Žikici Milosavljeviću.

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 22 Kolovoz 2019 17:10
Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!