Logo
Ispiši ovu stranicu

Nepodnošljiva lakoća pobjeđivanja: Gračanica u Ljubuškom zaleđena na minus jedanaest

Nepodnošljiva lakoća pobjeđivanja: Gračanica u Ljubuškom zaleđena na minus jedanaest

Rukometaši Izviđača CO su u okviru prvog susreta četvrtzavršnice Kupa Bosne i Hercegovine sinoć su na domaćem terenu savladali ekipu Gračanice rezultatom 34:23 (16:12).

Gosti su bolje otvorili večerasnji susret pa sa dva vezana pogotka u drugoj minuti susreta dolaze do dva gola prednosti. Svoj prvi pogodak domaćini postižu tek u trećoj minuti, a već u narednoj dolaze do poravnanja rezultata 2:2. Serijom 3:0 Izviđač u osmoj minuti dolazi na dva gola prednosti kod rezultata 5:3. Od ovog trenutka pa sve do kraja susreta domaćini su imali rezultatsku prednost koja je već u prvom dijelu iznosila plus pet kod rezultata 13:8. Do kraja prvog dijela gostujući rukometaši uspijevaju smanjiti zaostatak pa se na odmor odlazi kod rezultata 16:12.

U nastavku susreta znatno kvalitetnija igra domaće ekipe koja je u dva navrata serijom pogodaka uspjela da se odlijepi na značajniju gol razliku. U 54. minuti prednost Izviđača iznosila je plus dvanaest, kod rezultata 32:20. Do kraja susreta nije bilo značajniji promjena za na kraju sigurnih i konačnih 34:23.

Ovom pobjedom rukometaši Izviđača stigli su na korak do plasmana na završni turnir Kupa Bosne i Hercegovine, a konačan ishod saznat ćemo za sedam dana kada je na rasporedu uzvratni susret u Gračanici.

U redovima Izviđača posebno su raspoloženi bili Ivano Pavlović s jedanaest te Bošković i Šaravanja s po šest postignutih pogodaka. Jedan manje dodao je Milan (Mića) Vukšić.

Kod Gračanice po četiri pogotka postigli su Karanović, Mehmedović, Trkulja i Musić.

zapsinik.JPG

radni.JPG

 

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 30 Ožujak 2023 09:34
Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!