Logo
Ispiši ovu stranicu

Novi izbornik, stari problemi: Spora i (bez)idejna Hrvatska poražena u Nizozemskoj

Novi izbornik, stari problemi: Spora i (bez)idejna Hrvatska poražena u Nizozemskoj

Utakmica je odlučena u uvodnom dijelu drugog poluvremena kada je Nizozemska pobjegla na sedam golova prednosti što do kraja Hrvatska nije mogla dostići.

U reprezentaciji Hrvatske, koju je vodio novi izbornik Goran Perkovac, po četiri pogotka su dali Manuel Štrlek, Igor Karačić i Tin Lučin. Filip Glavaš i Luka Lovre Klarica su postigli po tri, a po dva Duvnjak, Šarac i Mandić.

Na drugoj strani odličnu je utakmicu odigrao Kay Smits koji je postigao osam golova, dok je Luc Steins dodao šest.

U uvodnom dijelu utakmice trajala je ravnopravna i vrlo izjednačena borba u kojoj se, cijelo vrijeme, igralo pogodak za pogodak. Prvi su nešto veću prednost stvorili Nizozemci koji su na polovici prvog dijela poveli 8-5.

Hrvatska je relativno brzo uhvatila priključak i pred sam kraj prvog dijela imala 13-13, ali se na odmor ipak otišlo uz prednost Nizozemske i to od dva pogotka (15-13). Kako su Nizozemci okončali prvi dio još su žešće otvorili nastavak susreta te su nizom 6-1 poveli s velikih 21-14.

Iznimno razigrani nizozemski rukometaši tada su prelomili utakmicu. Sredinom drugog dijela Hrvatska je napokon posložila obranu, ali se i dalje napadački mučila. No, deset minuta prije kraja došla je na 21-24, ali snage ni vremena za preokret nije bilo.

Prije poraza u Eindhovenu Hrvatska je u Varaždinu svladala Grčku 33-25, dok je potom bila bolja i od Belgije u gostima 30-27. Trenutačno su na vrhu ljestvice Hrvatska i Nizozemska sa po četiri boda.

Iduću utakmicu ove skupine Hrvatska igra u nedjelju protiv Osijeka, a suparnik će opet biti Nizozemska. Dvoboj počinje u 20.15 sati.

Dalje prolaze dvije najbolje reprezentacije svake skupine, kao i četiri najbolje trećeplasirane momčadi.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!