Logo
Ispiši ovu stranicu

Goluža odustao od kandidature za rukometnog izbornika Hrvatske

Goluža odustao od kandidature za rukometnog izbornika Hrvatske

Prvo ime kada je u pitanju novi izbornik, a koje svakom zapne za oko je nesumnjivo Slavko Goluža.

Zanimljivo, iako ga se nitko sedam godina dok je bio odsutan iz hrvatskog rukometa nakon ‘katastrofalnog‘ šestog mjesta na SP u Kataru uopće nije sjetio. Iz današnje perspektive pitanje je zašto je uopće bio smijenjen, no, dobro, svašta se nakon toga izdogađalo, bilo je i dobrih stvari, premda su one manje dobre dominirale. Goluža je danas trener PPD Zagreba. Nakon sedam godina se vratio u hrvatski rukomet, što i nije prošlo previše zapaženo dok nije sjeo na klupu prvaka, pobijedio Veszprem i Wislu i doveo Zagreb na put prema plasmanu u osminu finala najjačeg klupskog natjecanja na svijetu.

Dakle, hoće li Slavko Goluža biti kandidat za novog hrvatskog rukometnog izbornika?
 
- Neće. Prelomio sam još prije dva tjedna. U ovom trenutku nije vrijeme za to. Nitko mi nije sugerirao tako nešto, nitko me nije zvao, jednostavno tako osjećam u ovom trenutku. I moja supruga je to na meni prva primijetila.
 
Zašto?
 
- Sedam godina nisam bio u hrvatskom rukometu i ne mogu se sjetiti da je netko smatrao da je to OK i da sam previše nekom nedostajao. Kada sam 2000. godine odlučio napustiti Prešov, a svi su to znali, isto nitko nije smatrao da zaslužujem priliku, niti sam bio dio bilo koje kombinacije, a imao sam ponuda iz Njemačke, imao sam ponudu Irana, puno toga i to uopće nije tajna. I zato danas jednostavno osjećam potrebu reći da ne dopuštam da se s mojim imenom bilo tko koristi na način koji njemu odgovara, da sad bilo tko kaže - Goluža bi bio taj. Svima nam je ponos biti dio te reprezentacije, svatko želi biti dio te priče, jer to je san svakoga tko se bavi rukometom, a ja sam u toj reprezentaciji što se ono kaže kosti ostavio i još mnogi. I kao igrač s medaljama i s rekordnim brojem nastupa i kao trener u kojeg se nije vjerovalo na početku, a koji je u samo godinu dana osvojio tri medalje s reprezentacijom.
 
Dodao je...
 
- Nakon deset mjeseci bez posla u Hrvatskoj, Zagreb me se prvi sjetio i pružio mi priliku da radim. I sada sam apsolutno okrenut svom poslu u klubu i skorašnjem dolasku PSG-a u Ligi prvaka. Samo to me zanima u ovom trenutku.
 
Goluža ima samo jednu želju…
 
- Da netko konačno kaže za mene jednom kaže legendarni kapetan, jer taj sam bio i u Portugalu i u Ateni, druge medalje da i ne spominjem, kao ni preko 250 nastupa u nacionalnom dresu. I medalje koje sam napravio kao izbornik i ‘katastrofalno‘ šesto mjesto u Kataru, kako su tada rekli, nakon kojeg sam morao otići, a siguran sam da bismo u Riju godinu kasnije osvojili zlato. A o čemu sada razgovaramo… Ne želim biti dio bilo kakvih igri i igrica, imam svoje ime i prezime u rukometu i svakom mogu pogledati u oči. Bio sam pet godina u Slovačkoj. Radio posao, proglašen sam u toj zemlji u kojoj su hokej i nogomet daleko ispred svega najboljim trenerom uopće, a to nije samo priznanje meni nego i kompletnom hrvatskom rukometu. Previše sam sebe dao u to sve da bi bilo drugačije. Nisam zaslužio da se moje ime koristi u bilo čije igrice u cijeloj prvoj priči. I ponavljam, onaj koji dođe nakon ovoga imat će sigurno moju punu podršku, jer je taj uspjeh vezan za sve nas koji smo kroz godine bili dio toga. A ja sam tu kao klinac od početaka, nikad nisam nikome ništa uzeo, samo sam iskoristio prilike koje sam dobio i ništa više od toga. Kao igrač osvojio sam svjetske, olimpijske i europske medalje, bio šest puta u finalu Lige prvaka, još dva u finalu EHF kupa, osvojio dvaput Ligu prvaka i jednom EHF kup. I kao igrač i kao trener više sam puta bio prvak Hrvatske. I što bih sada trebao…
 
Dakle, Goluža neće za izbornika?
 
- Neće, u ovom trenutku za to nije vrijeme, ali ne sumnjam da će ono za mene u budućnosti ponovo doći.
Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 30 Siječanj 2023 19:42
Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!