Logo
Ispiši ovu stranicu

Hrvatska protiv Danske odigrala maestralno, suci iz Španjolske odredili tijek utakmice

Hrvatska protiv Danske odigrala maestralno, suci iz Španjolske odredili tijek utakmice

U susretu 1. kola skupine IV drugog kruga Svjetskog prvenstva, hrvatska rukometna reprezentacija je u Malmou pred više od 11.000 gledatelja odigrala 32-32 protiv svjetskih prvaka Danaca i tako ostala samo na teoretskim izgledima za plasman u četvrtfinale.

Dojam pisca ovih redak je taj, da je Hrvatska rukometna reprezentacija grubo oštećena od strane sudaca iz Španjolske. Španjolski suci su u više navrata pokazali da ne poznaju osnovna pravila rukometne igre kod dosudjivanja progresivnih kazni, a prvenstvo kada je u pitanju bila progresija na kržnom napadaču Hrvatske Marinu Šipiću. 

Kriterij kod dosudjivanja sedmeraca takodjer je vrlo upitan, a u trenucima kada se lomila utakmica Danski igrači su postizali zgoditke iz viška koraka. Sporna je i odluka kod direktnog udarca Danskog igraču loptom u glavu vratara Mate Šunjića
 
No, vratimo se samoj utakmici koju je Hrvatska odigrala junački.
 
Hrvatska je odigrala sjajno, čvrsto i borbeno, ali nažalost nije uspjela slaviti protiv dvostrukih svjetskih prvaka. Hrvatska je veći dio utakmice vodila, u jednom trenutku smo imali i četiri razlike, no Danska se vratila, u završnici je povela, imala je i zadnji napad koji nije realizirala. Danas sjajni Cindrić je u zadnjoj sekundi pucao sa sredine terena, ali nije uspio.
 
Poraz od Egipta na početku Svjetskog prvenstva u Švedskoj i Poljskoj, gurnuo je hrvatsku reprezentaciju u situaciju da je morala dobiti sva tri susreta drugog kruga i još se nadati pomoći neke od ostalih reprezentacija. Nažalost, bod protiv Danske nas teoretki ostavlja u igri, no realno je teško očekivati da će Hrvatska na koncu zauzeti jedno od prva dva mjesta u skupini. Šanse su minimalne.
 
 
 
Dvostruki uzastopni svjetski prvaci su prvi krug riješili s tri pobjede. Belgiju i Bahrein su dobili sa po 15 razlike, a Tunis sa 13 pogodaka prednosti. Ukupno su zabili 113 pogodaka, uvjerljivo najviše od svih reprezentacija u prvom krugu. Danci su i protiv, u prvom krugu neuvjerljive Hrvatske, bili veliki favoriti. Međutim, odabranici izbornika Hrvoja Horvata su odigrali najbolje na ovom prvenstvu i samo su nas nijanse dijelile od pobjede.
Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 19 Siječanj 2023 23:35
Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!