Logo
Ispiši ovu stranicu

David Mandić nakon kontroverznog derbija: 'Čuvao sam u životu bolje igrače pa nisu plakali'

David Mandić nakon kontroverznog derbija: 'Čuvao sam u životu bolje igrače pa nisu plakali'

PPD Zagreb pobijedio je Nexe u drugom ovo sezonskom derbiju hrvatskog rukometa.

Ove dvije momčadi igrat će međusobno sve dok jedna od njih ne skupi šest bodova. Ona koja prva dođe do šest bodova postat će prvak hrvatske. PPD je u posljednjoj utakmici slavio rezultatom 25-16 i u potpunosti nadigrao Nexe. Sljedeća utakmica igra se u Našicama, no puno više pozornosti dobila su popratna zbivanja. Iako je jučerašnji ogled bio najvažniji susret domaćeg prvenstva u posljednjih nekoliko godina, u dvorani se nisu smjele paliti kamere, a nije bilo ni TV prijenosa.

PPD-ov David Mandić osvrnuo se na utakmicu, ali i aktualnosti oko nje u razgovoru za Sportske novosti.

"Odigrali smo odličnu utakmicu, obranu na razini Lige prvaka i to je bio ključ naše velike pobjede i zaslužene, što Našičani uporno izbjegavaju priznati. Da smo igrali savršeno – nismo, to se najbolje vidjelo po napadu u kojem je bilo dosta nesigurnosti, no sve to ne čudi jer smo u punom sastavu na treningu tek četiri dana. Bilo je puno problema s ozljedama, mučila je i mene, imao sam i nekih svojih problema, ali sada je sve OK i mislim da će naša forma samo rasti kako dolaze sljedeće utakmice. Nismo slavili, jer posao je tek počeo i namjeravamo ga napraviti do kraja kako treba ne osvrćući se na provokacije i podmetanja koje nam upućuju putem medija. A što je previše je previše. Pa nismo mi slučajno tu, niti smo slučajni prolaznici. Mi smo od Nexe u svakom i igračkom i klupskom segmentu bolji i to je svakome tko se imalo razumije u rukomet vrlo jasno. Nitko neće obezvređivati naš uspjeh." rekao je Mandić pa nastavio

"S kojim pravom, pitam vas. Tu su igrači koji imaju svjetske i europske medalje, brojne klupske naslove najjačih liga, pa naslove prvaka Europe, koji su toliko toga dali hrvatskom rukometu. I dosta je više da nas se provocira putem medija na načine koji ne odgovaraju istini, zato što to njima ne paše. Sve ima svoje granice."

Borbe s Vejinom

Njegovi dueli s Mandićem bili su presudni za utakmicu, a Mandić i Vejin nekoliko puta su bili na rubu fizičkog sukoba.

"Je, bila je borba, ali da ne bude zabune, čuvao sam u životu i puno bolje igrače nego Vejin, pa nisu plakali i davali su golove. U Ligi prvaka Sandell, Reinkind, Weinhold, Bos, Morales, Mathe… samo ove sezone. Dobro je bilo, ali mislim da može i bolje i da će se to i dogoditi u utakmicama koje slijede, jer rekao sam u posljednje vrijeme je bilo dosta problema i s ozljedom i privatnih, tako da i meni treba malo vremena. Sukob s Melićem? Ma ništa, sve je OK, u žaru borbe."

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!