Logo
Ispiši ovu stranicu

Razgovor s povodom - Mirko Alilović: Moja je odgovornost još jednom obući ovaj sveti dres

Razgovor s povodom - Mirko Alilović: Moja je odgovornost još jednom obući ovaj sveti dres

Nakon četiri godine Mirko Alilović (36) opet je u hrvatskoj reprezentaciji. Priča koju je zatvorio onim tužnim petim mjestom na Euru 2018. kojem smo bili domaćini dobila je neočekivani nastavak u Budimpešti.

- Da, evo me nakon četiri godine. Tu sam domaći, susjed, i kada me nazvao izbornik, rekao sam da ću doći i pomoći koliko mogu. Moja je odgovornost i obaveza još jednom obući ovaj dres.

Brzo ste se predomislili?

- Ovo je prvenstvo pravo ludilo, virus nas proganja od prvog dana priprema, već smo dvije reprezentacije promijenili. Nadam se da će na tome i ostati. Evo, i drugima kreću problemi osim Skandinavaca, ali pitanje je trenutka kada će i njih.

Vas je nedavno drugi put?

- Nakon četiri dana dobio sam negativan test. Bez simptoma, kao i 99 posto slučajeva trenutno. Ali svi ti protokoli i zatvaranja otežavanju pripremu i boravak, osnovne stvari. Treba sve izdržati, ni ne znamo tko će sutra igrati.

Treba dobiti opasnu Crnu Goru?

- Ima igrače u jako dobrim pa i sjajnim klubovima, jako dobre individualce. Sad su puni samopouzdanja, vide svoju šansu. Ali mi smo Hrvatska, nećemo nikoga podcijeniti, štoviše, neka se nas boje.

A mi se i dalje bojim testiranja na korona virus.

- Još se skupljamo, neki su igrači dolazili tijekom noći. Neki će, nažalost, preskočiti idući trening, s njima ćemo pokušati kasnije organizirati neki mini trening i pokušati napraviti što se može u ovim uvjetima - rekao je izbornik Horvat.

- Crna Gora je odigrala dobar turnir. Isto imaju određenih problema, međutim, uspjeli su se skupiti. To je ekipa s velikim srcem, ekipa koja igra jako agresivno, čvrsto i strpljivo u napadu. Trebat će jako puno koncentracije i strpljenja da se jedna takva ekipa pobijedi i da se upišu bodovi.

Ivan Čupić odigrao je najviše minuta od svih u našoj reprezentaciji iako je prosjedio drugo poluvrijeme protiv Ukrajine. Taman da i on malo odmori.

- Došli smo do Budimpešte i ispunili prvi cilj. Ne zamaramo se drugim stvarima jer nema smisla, živimo s tim vjetrenjačama i nedaćama. Crnogorci su pokazali da su ozbiljna reprezentacija s izrazitim timskim duhom i kolektivom koji ih je doveo ovdje. Dalje od njih ne razmišljamo, ali očekujemo prve bodove.

Jeste li vidjeli neke stare suigrače?

- Hvala im što su došli ovako, bez treninga. Puno ih nije bilo na popisu, ali pokazali su koliko svakom od nas znači hrvatski dres. Najgore je ovima u izolaciji koji sve moraju gledati na TV-u. Dok god ima tko doći, dobro je.

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 19 Siječanj 2022 13:03
Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!