Logo
Ispiši ovu stranicu

"Skauti" krenuli s pripremama za nastavak sezone

"Skauti" krenuli s pripremama za nastavak sezone

Izviđač je jučer krenuo s priprema za drugi dio sezone. Krenulo se sa jutarnjim treningom u fitnes centru, kojeg je vodio Adis Jakić, stručnjak za tjelesnu spremu.

U odsutnosti Tonija Čoline, šefa struke, koji je sa reprezentacije BiH, koja putuje na europsko prvenstvo, prozivku i prvi trening obavio je trener vratara i pomoćnik Tonija Čoline, Milan „Mimi“ Tolić uz nazočnost fizioterapeuta Ante Bunoze, trenera za tjelesnu spremu Adisa Jakića i voditelja ekipe Nedana Zovka. Do povratka trenera Čoline, stručni stožer će pojačati i Ivan Džolić, inače trener druge momčadi „Skauta“. Prema planu pripreme će se obaviti na sportskim terenima u Ljubuškom.

Prozivci su se odazvali svi rukometaši osim Milana Vukšića, koji s reprezentacijom BiH putuje na europsko rukometno prvenstvo. Na prvim treninzima nisu se pojavili vratar Harisa Suljevića i kružni napadač Frana Pavlovića koji su na poštedi nekoliko dana. Međutim momčadi se priključio i započeo s treninzima, rekonvalescent, Nikola Primorac koji će pojačati konkurenciju na vanjskim pozicijama.

U razgovoru s trenerom Čolina doznali smo da će se prvih desetak dana uglavnom raditi na jačanju kondicije, odnosno podizanju tjelesne spreme rukometaša. Nakon toga, slijedi rad na tehnici i taktici te uigravanje ekipe kroz pripremne utakmice. Kako je rekao Čolina, ima dosta vremena da se momčad „uigra“,i da se otklone „mane“ te se stvori pobjednička momčad.

Prema riječima voditelj momčadi Nedana Zovak i Katice za sve, puno poteškoća je bilo oko dogovaranja pripremnih utakmica. Uvjeti za igranje i treniranje u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom u ovom dijelu sezone nisu bajni. Dvorana se ne grije pa je jako hladno, tako da će gotove sve pripremne utakmice Izviđač morati igrati na gostujućim terenima.

Za sada su dogovorene slijedeće pripremne utakmice: 16.01. s RK Metković u Metkoviću, 29.01. s RK Trogir u Trogiru, 05.02. sudjelovanje na turniru u Kaštelima, 11.02. je ogled s RK Lovćenom i 19.02. s Iskrom u Bugojnu.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!