Logo
Ispiši ovu stranicu

Hrvati bolji od Rusije, ozljeda Davida Mandića

Hrvati bolji od Rusije, ozljeda Davida Mandića

Prvi pripremni dvoboj s Rusima pokazao je da Hrvatska ima još puno prostora za napredak.

Upisana je glatka pobjeda i bez Duvnjaka, Cindrića i Mamića, vidjelo se da je Hrvatska dosta kvalitetnija od Rusije, ali i Rusi su kvalitetom ispod Francuske i Srbije s kojima će se Hrvatska boriti za prolaz u sljedeću fazu natjecanja na Europskom prvenstvu.

Pozitivne stvari su svakako inicijativa i dobra igra Ivana Martinovića, Filip Glavaš koji je odradio bez respekta drugo poluvrijeme, Mate Šunjić s nekoliko velikih obrana, ali bilo je i onih manje dobrih, prvenstveno obrana protiv pivota gdje je puno toga štekalo. Pavel Andreev je lakoćom dolazio i do lopte i do pogodaka.

Hrvatska je prvo odvajanje napravila kada je s četiri vezana gola pobjegla na 5:2, u prvih 12 minuta za Ruse je zabijao samo Soroka, a Hrvatska je rutinski održavala prednost.

Do kraja prvog dijela u potpunosti se raspucao Martinović koji je u prvih 30 minuta postigao čak osam golova i to svih osam golova iz igre, bez ispucanih sedmeraca.

Na odmor se otišlo s hrvatskim vodstvom 15:12 da bi u drugom dijelu odmah Hrvatska pokazala Rusima da neće dopustiti njihov povratak u utakmicu.

Nisu Rusi uspjeli smanjiti zaostatak ispod minus tri, Hrvatska je bez ikakvih problema održavala vodstvo i ostaje dojam da je mogla i povećati ritam da je bilo potrebno.

Martinović je u drugom dijelu predao palicu drugim igračima, Jaganjac je krenuo, Glavaš odrađivao svoje, Šunjić spašavao nakon propusta u obrani i prednost Hrvatske rasla je do najviših sedam razlike.

Martinović je susret završio s deset postignutih golova, pet je dodao Jaganjac. Ostaje za vidjeti što će biti s Davidom Mandićem koji je zaradio ozljedu u samoj završnici prvog poluvremena.

Kod Rusa po šest golova postigli su Soroka i Andreev.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!