Logo
Ispiši ovu stranicu

Ljubušaci solidni u minimalnom porazu Zagreba u Montpellieru

Ljubušaci solidni u minimalnom porazu Zagreba u Montpellieru

Hrvatski prvak se odlično držao, bio je korak do iznenađenja, no vodeći sastav ove skupine je u dramatičnoj završnici upisao i sedmu pobjedu.

PPD Zagreb je dobro otvorio susret, nakon šest minuta igre hrvatski prvak je vodio 3:1. U 14. minuti domaćin dolazi do vodstva 7:6, u 20. minuti su imali i 11:7, no Zagreb je do konca poluvremena smanjio na 14:12.

U nastavku je Montpellier održavao pa povećavao prednost i do +5, no Zagrebaši se ne predaju i u 47. minuti su došli do -2 (20:18). Bilo je grešaka ali i odličnih obrana s obje strane poglavito mladog Mateja Mandića koji je u ključnim trenucima pred kraj utakmice upisao 3 jako važne obrane. Drami se ne nazire kraj jer golom Mateja Hrstića u 59. minuti Zagrebaši opet dolaze na -1. No, uz sva stizanja rezultata, ostaje dojam kako PPD Zagreb nije večeras mogao napraviti korak više i jače te savladati prvoplasiranu momčad na tablici. Konačan rezultat je postavio Ivan Čupić nakon izvođenja sedmerca u posljednjoj sekundi utakmice 24:23 (14:12).

Montpellier su do pobjede predvodili Wallinius s pet golova, te Lucas Pellas s tri gola dok su sedmorica igrača zabila po dva gola. Veron Načinović je zabio jedan gol, dok je Marin Šego na francuskim vratima sakupio 12 obrana.

Kod PPD Zagreba najefikasniji su bili Čupić s pet golova, Davor Ćavar sa četiri gola, dok su Filip Vistorop i Zvonimir Srna dodali po tri gola.

HB Montpellier – PPD Zagreb 24:23 (14:12)

FDI Stadium: 3 000 gledatelja

Suci: Ivan Pavičević i Miloš Ražnatović (Crna Gora)

EHF Delegat: Ferdinand van der Ferry (Nizozemska)

HB Montpellier: Šego 12 obrana + 2 gola, Bolzinger 1 obrana; Berthier, Villeminot 2, Gudmundsson 2, Descat 2, Pellas 3, Bos 2, Bataille, Panić 2, A. Lenne, Moscariello, Porte 2, Y. Lenne 1, Wallinius 5, Načinović 1

PPD Zagreb: Slavić 6 obrana + 1 gol, M. Mandić 3 obrane; Šipić, Vistorop 3, Ćavar 4, Klarica 2, Gojun, Srna 3, Klis, Musa, Matanović 1, Čupić 5, Ravnić, Hrstić 2, Obranović 2, Grahovac

Aalborg je pobijedio Pick Szeged s 34:30. Najefikasniji u redovima danskog sastava bili su Lase Nikolaj Christensen s devet i Lukas Sandell s osam golova. U suparničkim redovima Slovenac Mario Šoštarić je zabio sedam golova. Mirko Alilović nije upisao niti jednu obranu za goste.

Meškov je na gostovanju pobijedio Elverum s 33:32 ostvarivši prvu pobjedu u skupini nakon što je u prvih osam kola upisao samo jedan bod.

Bjeloruski sastav je do pobjede vukao Mikita Vailupau s osam golova, dok je Baptiste Bonnefond dodao pet golova. U domaćim redovima najefikasniji je bio Tobias Grondahl s osam golova. Hrvatski rukometaš Josip Vidović nije se upisao među strijelce.

U posljednjem susretu iz ove skupine u četvrtak se sastaju THW Kiel i Vardar.

Na ljestvici vodi Montpellier s 15 bodova, Aalborg i Pick Szeged imaju po 12 bodova, a Kiel 11 uz susret manje.

PPD Zagreb je sedmi s četiri boda, jednim bodom više od posljednjeg Meškova.

Iduću utakmicu hrvatski prvak će imati osmog prosinca u Zagrebu protiv Vardara.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!