Logo
Ispiši ovu stranicu

Josip Perić: Jako puno sam dobio iz suradnje s trenerom Babićem

Josip Perić: Jako puno sam dobio iz suradnje s trenerom Babićem

Srednji bek rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, Josip Perić, u posljednjih godinu – dvije igra najbolji rukomet svoje karijere nastupajući za makedonski Eurofarm Pelister.

Klub nastupa na četiri fronta, u domaćem prvenstvu i Kupu, regionalnoj SEHA ligi i EHF Europskoj ligi.

 – Imali smo jednu lošu fazu prije nekih mjesec i pol dana, nismo bili na nivou na kojem želimo biti. Ipak u zadnje vrijeme smo digli formu, igra liči na europski nivo i želimo nastaviti tim putem, kaže Josip Perić.

Rad s Babićem

On je sa klubom po prvi put u karijeri ovog ljeta osvojio jedan trofej, bio je to Superkup Makedonije, kad su razbili dvostrukog prvaka Europe, jaki Vardar sa 31:22. Klub generalno cilja konačno s trona svrgnuti najuspješniji makedonski sportski kolektiv.

 – U prvenstvu ciljamo stvarno visoko, nadamo se da napokon možemo osvojiti titulu, a pogotovo Kup. Većina ove ekipe igra jako dugo zajedno, imamo odličnog trenera Željka Babića i vrhunske uvjete. Mislim da smo igrački tu negdje sa Vardarom, oni imaju malo širu klupu. Ako ništa, mislim da smo sad barem izjednačeni i da će nijanse odlučivati o prvaku, smatra Perić.

U takvom okruženju i njegova igra ja napredovala. Često je Ljubušak najbolji pojedinac na utakmicama kluba iz Bitolja.

 – Zadovoljan sam, jako puno sam napredovao u radu s trenerom Babićem koji mi je otvorio neke nove vidike u rukometu. Mislim da je moja forma proizašla većinom iz te suradnje. Nastojim sad samo zadržati taj nivo. Stvarno ide dobro, samo neka potraje, govori Perić.

Sanirao ozljedu

Ljubušak u posljednjoj akciji reprezentacije nije razigravao naš napad. Njegov otkaz je stigao u posljednji tren.

 – Imao sam problema s istegnućem zadnje lože koju sam obnovio i onda sam uz dogovor sa izbornikom Ivicom Obrvanom odlučio da ne riskiram neku ozbiljniju povredu, a samim tim i Europsko prvenstvo, tako da sam iskoristio par dana da je zaliječim, pojasnio je.

Pratio je tim protiv Mađarske.

 – Gledao sam prvu utakmicu, druga nije bila u prijenosu. Mislim da su se igrači super pokazali protiv jake Mađarske, mlađi su iskoristili priliku, čime su sebi otvorili vrata za neke buduće akcije, zaključio je Josip Perić.

Drago mi je da igramo protiv najboljih

Reprezentacija na Europskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj (od 13. do 30. siječnja 2022. godine) u grupi E svoje utakmice igra u Bratislavi, a protivnici su Španjolska, Švedska i Češka Republika.

 – Imamo jako tešku grupu, to nije sporno. Ali to je najbolji izazov za nas kao sportaše koji želimo igrati uvijek protiv najboljih. Meni je jako drago što smo dobili takve ekipe i idemo se tamo nadmetati. Imamo dobru ekipu. Možda na EP-u počnemo jednu novu pozitivnu priču, očekivanja su Perića.

Piše: Ersan Bijedić

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!